lauantai 19. joulukuuta 2015

Luukku 19 & 20 ~ Askartelua

Askartelua
Heijsan! 
Tuossa joskus syksymmällä eksyin yhteen poniblogiin. Josta sain aivan huikean idean. Kiitos siitä Pienten ponien elämää blogille :)
(Tässä linkki josta idean nappasin http://reetuli.blogspot.fi/2015/09/otsapantoja.html)
Elikkäs sieltä löysin Fimo massasta tehdyn otsapannan. Olen ennenkin tehnyt joskus koulussa Fimo massasta muutaman korun, mutta vain ihmiselle. Joten minusta tämä oli ihan hauska idea tehdä hevosellekin otsapanta kyseisestä massasta.

Sain nyt vasta aikaiseksi mennä kauppaan ja ostaa massaa ja otsapantaan tarvikkeita.
Läpinäkyvää kynsilakkaa, helmiä, massaa ja kotoota sitten
nauhaa ja lankaa.
Unohdin kuvata yhden vaiheen teosta, koska innostuin liikaa massan kanssa. Mutta aloitin siitä, että muotoilin puolet mustasta massa noin sormen paksuiseksi pötköksi. Sen jälkeen käytin koko sinisen ja tein siitä tarpeeksi suuren levyn mustan pötkön mukaan kaulimen avulla. (Sininen massa riitti juuri ja juuri. Näihin olisi tarvinnut ehkäpä toisenkin sinisen paketin.)
Sitten massat yhteen ja tommoinen makkara siitä sitten tuli :) Sitten mittasin viivottimella jokaisesta noin sentin paksuisen ja leikkasin paloiksi.
Muotoilin palaset samankokoisiksi ja pyöreiksi. Sitten uunipellille ja uuni lämpenemään 110 asteeseen. Lakupötköt uuniin uunin lämmettyä ja siellä noin puolisen tuntia. Itsellä taisi olla 40 minuuttia, että olivat tarpeeksi kovia. Mutta seurailkaa ja tökkikää lakupötköjä varovasti puolen tunnin jälkeen, että ovatko tarpeeksi kovia. Näitä ei tarvinnut uunissa sitten käännellä ;)
Tässä nyt se vaihe missä meni aivan äly kauan. Reijät olisi voinut toki tehdä ennenkuin ne uuniin pisti, mutta se oli vaikeaa ja päätettiin, että voihan ne porata jälkikäteen. Noh, eihän niitä suoriksi saanut ja siihen piti sitten oma juttunsa keksiä, mutta lopulta sitten saatiin porattua tasaiset reijät :)
Ja ei muuta kuin kokoamaan!
Ja sitten lopputuloksesta tulikin aika kiva! :)

Mitäs mieltä te olette Hugon uudesta korusta ja tästä postauksesta? :)

9 kommenttia:

 1. Hei vähän kiva blogi sulla, liityn lukijaksi! Tästä sai hyvin selvää, miten oot tehny pannan, vaikka hetken meni tajuta, mitä teit puuttuvassa vaiheessa, kunnes tajusin! :D

  VastaaPoista
 2. Hienosti onnistui! Ja värit sopii upeasti heppasi muihin varusteisiin!!! Minä tein ne reijät ennen paistamista, coktailtikulla tökin. Mutta en liioin saanut niitä suoraan ja ne palat meni reikiä tehdessä vähän epämuotoisiksi... Mutta lopputulos kuitenkin ihan ok, eihän niitä vinoja reikiä huomaa sitten valmiista otsapannasta.

  VastaaPoista
 3. Nea: Kiitos paljon ja kiva kuulla! :) Voi ei :D Harmitti ihan sikana, kun menin tekemään ennenkuin otin kuvia, mutta hyvä että sen kummiskin tajuaa :)

  Ponitäti: Niinpä! Kiitos paljon :) Itse yritinkin samaa ja olikin aika vaikeaa, mutta sitten äiti taisi ehdottaa, että reijät voisi jälkikäteenkin porata. Joka sekin oli kyllä vaikeaa, mutta lopputuloksesta tulikin hyvä ja niinpä eihän niitä edes näekään! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno ja sopii Hugon muihin saman värisiin varusteisiin!

  VastaaPoista
 5. Mistä noi mustat jutut on tehty, noi millä otsapanta kiinnitetään suitsiin?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Itseasiassa en tiedä, mutta jotain nauhaa se on. Saman tyylistä jota on loimien mahan alus vöissä mutta kapeampaa.

  VastaaPoista
 7. Hieno otsapanta ja kivan erilainen, ei kenelläkää oo varmast ihan samanlaista!:) Muutenkin kivoja postauksia ja kiva blogi, en oo aikasemmi kommentoinu blogiis vaik oon joitain postauksia lukenu...nyt kuitenkin päätin kommentoida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Vilma! :)
   Todella kiva kuulla ja kommentoi rohkeasti vain tulevaisuudessakin :)

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)