lauantai 5. joulukuuta 2015

Luukku 5 & 6 ~ Top 5 Hevoset

Top 5 Hevoset

Heijsan olisi kolmannen luukun vuoro ! :)
Vuorossa olisi nyt Top 5 hevoset. Tämä on aika vaikea luukku, koska on aika vaikea luetella vain viisi, mutta kyllä nyt jonkinnäköisen listan sain aikaiseksi. Yritin myös jotakin hevosista kertoa, mutta joistakin on niin kauan aikaa etten edes muista. Mutta kyselkää rohkeasti kommenteissa lisää jos kiinnostaa :)

Aivan ihana Suomenpienhevos ori! Herperttiä kävin ratsastelamassa sen jälkeen, kun oltiin myyty poni pois. Muutaman kerran käytiin maastossa päästelemässä ja Herpertin omistaja piti meille tunteja kentällä. Enemmän puuhailtiin keskenään talvisin, kesälläkin kyllä ori hoidin, mutta siitosorina oli Herpalla kesäisin muut menot, kuin ratsastus. Olisikohan että noin kaksi vuotta puuhailtiin keskenään aina talvisin kesäisin menin sitten enemmän tässäkin listalla olevalla Sokolla. 
Oikein mukava, ihmisläheinen kaveri. Kuunteli aina ja totteli ihmistä todella hyvin. Todella kiva ratsastaa, ajatuksella toimiva. Tätä herraa muistelee aina mielellään <3 Tähän on kyllä rakastunut jos ei muuta.

Tottakai tämäkin herra täällä listalla :) Hugon kanssa koettu vaikka mitä! Rikottu minunkin ennätyksiä ja koettu kaikenlaista. Herpertin jälkeen toiseksi parhain hevonen jolla olen ikinä ratsastanut pitemmänkin ajan. Vaikeuksien kautta ollaan saatu herrasta oikein mukava ratsastettava, vielä on jonkin verran säädettävää, mutta hyvällä mallilla ollaan jo :) Blogia lukemalla saa tästäkin hevosesta tietää enemmän!

Oma kasvatti ja ensimmäinen ihan oma poni. Minun ollessa viisi vuotias Tähti-poni syntyi. Yhteensä kahdeksan vuotta taidettiin yhdessä olla. En tiedä mitä tästä ponista enään sanoisi. Kaikki koettiin yhdessä, esteet, maastot, ilon ja surun tunne. Luottamus oli molemmin puolista ja aina löytyi ratkaisu pieniinkin ongelmiin. Tätä ponia on kyllä ikävä olisi todella ihanaa jos herra voisi vielä meidän pihassa olla, mutta myimme sen uuteen yhtä hyvään kotiin. Jos ponin elämä kiinnostaa voi siitä lukea sen uuden kodin blogista: http://my-priceless-star.blogspot.fi/

Tämä tamma siis asustelee Herpertin kanssa samalla tallilla. Sokko ja Herpertti olivat mun lemppareita ja Sokkoa hoidin vielä enemmän kuin Herperttiä. Alussa meillä oli todella vaikeaa ja hoitaminen ei meinannut millään onnistua. Sokko suoraan sanottuna juoksi aina katokselta pois ja kauan meni että luotin siihen, että tamma pysyisi paikallaan, kun sitä kiinni laittaisin. Välillä meillä oli todella hyviä päiviä ja taas ei niinkään. Sokko tuli sitten Herpertistä kantavaksi ja ratsastaminen jäi siihen. Olin paikalla, kun Sokko varsoi tämän varsan ja sekin on ikuisesti mielessäni. Jos olisin jatkanut Sokon ratsastamista olisi meistä voinut ehkä jopa tulla jotakin. Valitettavasti siitostamma, joten ratsastaminen aina jäi pitkäksi aikaa ja Hugo astui lopulta kuvioon. Silloin loppu käyminen tuolla tallilla. Näitä ihania Suomenhevosia on kyllä välillä ikävä, mutta aina rakkaudella muistelen <3

Tämä viimoinen oli todella vaikea päättää, halusin jonkun ravurinkin tähän listaan, mutta en yhtään tiennyt kenet haluaisin. Lopulta päädyin Ossiin koska hänen selässään kävin ekaa kertaa raviradan aitojen toisella puolen. Siitä jäi todella hieno muisto ja odotan seuraavaa kertaa jo innolla. Ossilla on nyt pienoinen loma, joten seuraavaa kertaa saakin odottaa sitten ja kauan! Mutta on kyllä odottamisen arvoista :)

Mutta seuraavaan luukkuun! :)

2 kommenttia:

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)