maanantai 7. maaliskuuta 2016

Satulaton viikko

Hei! :)
Viime  viikko oli siis hiihtoloma viikko. Itselläni se meni aikalailla talleilun merkeissä ja hevosten parissa. Loma suoraan sanottuna loppui aivan kesken tai siltä tuntuu. Ei oikein sinänsä mitään järkevää aikaiseksi saanu, mutta kyllähän sitä kaikkea tulikin tehtyä! 

Meillä oli Hugon kanssa oikein kunnon hankitreenit. En edes muista miten monta kertaa tuli herran selässä oltua, mutta monta hyvä ettei joka päivä.
Sääkin suosi meitä useasti!
Mentiinkin sitten, joka kerta ilman satulaa. Vaikka tallilta olisikin voinut lainata hyvin satuloita, jotka olisivat Hugolle menneet ajattelin no väliäkö sillä käyntiä mennään kummiskin eikä sieltä kovinkaan kovallekaan tipu.

Hugo olikin sitten oikein mukava ratsastaa ilman satulaa! Kertaakaan ei ollut semmoinen olo, että nyt tiputaan ja kovaa, vaan herra oli koko ajan hyvin kuulolla ja oli oikein mukava :)
Pelloilla vietettiin siis suurin osa ajastamme. Loppuviikosta oli vain pakko sitten kentällä käydä kääntymässä, kun alkoi peltoilu olla "tylsää". Silloin kyllä oltiin rodeohevosen selässä. Se olikin ainut tilanne milloin tuntui, että nyt tiputaan, mutta ei se vieläkään tapahtunut! Sain Hugon pysymään oikein hyvin hallinnassa ja olikin loppuen lopuksi todella mukava.
Käytiinkin sitten kahtena päivänä putkeen kentällä. Ekalla kerralla tein pysähdyksiä, voltteja ja paljon käännöksiä, jotta herra pysyisi kuulolla ja keskittyisi muuhunkin kuin pomppimiseen. Toisella kerralla tehtiin muutamat väistöt ja kun herra oli niin hyvin kuulolla niin ei kentällä kovinkaan kauaa oltukaan :)
Hugollakin on myös alkanut karvan lähtö! Kevät on siis tulossa :)
Hugolla ei ole onneksi nyt niin tuuhea karva, kuin viime vuonna. Ajattelin eka, että kylläpäs Hugosta lähteekin nyt karvaa. En enään niin aatellutkaan, kun harjasin yhden tallin hevosista! Siitä lähti ainaskin 10 kertaa enemmän karvaa ja vieläkin olisi lähtenyt jos olisi jaksanut raapia... 
Joten ihan iloinen, ettei Hugo tänä talvena ollut mammutin jälkeläinen :'D.

Eiköhä siinä ollut aikalailla kaikki hiihtoloman hepostelut. Hugon pitäisikin kohta puoliin käydä eläinlääkärin luona niin nähdään missä kunnossa jalat on ja päästäänkö taas liikkumaan! Jännityksellä, kyllä odotan koska jalat ovat ulkoapäin jo todella hyvän oloiset ja näköiset.
Mutta ei auta, kuin jatkaa kävelyä, kun ei ihan varmuutta asiasta olekaan vielä.

Tällä viikolla olisi luvassa Hugosta kuvia, kunhan saan ne muokattua! :) Joten nähdään viimeistään kuvien merkeissä!

Minkäs verran teidän hevosista lähtee karvaa? Oletteko tekin olleet ilman satulaa pitempiäkin jaksoja? Miten teillä on tämä satulattomuus mennyt?

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, ihana Hugo! Kyllähän tuolla ratsastuskoulun hepoilla alkaa karvat lähteä, mutta kaikki ei ihan mammutteja muistuta, kun osa on klipattu. Helpottaa kyllä hommaa huomattavasti!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo Hugokin on alkanut nyt pudottamaan vielä enemmän karvaa. Kerkesin iloita liian aikaisin... Hugoakin ajattelin jos sen voisi joskus klipata, mutta nytten se ei vielä tarpeellista ole kun ei ahkerasti vielä liikuta. :)

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)