keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Se on ratsuni mun, jossain siellä mudan alla

Aika osuva otsikko tällä kertaa kuvaten juuri meidän menoa tällä hetkellä.
Hugon kanssa on ollut valtavan ihana viikko takana päin ja tuntuu siltä, että yhteinen sävel ja molemman puoleinen luottaminan alkaa pikku hiljaa loksahtaa paikoilleen.
Tuntuu oikeasti siltä, että siellä on hevonen alla, joka kuuntelee jokaisen avun ja reagoi heti eikä mikään kameli jonka sinkoaa joka suuntaan tai ei liiku yhtään mihinkään vaikka apuja olisi muille jakaa! Myös joka päivä tallille meno piristää mukavasti, kun vastassa on selvästi sinua odottava hevonen. Mutta...

samalla, kun odotan joka päivä iltaa ja tallille lähtöä on pieni kauhukin niskassa. Aurinko paistaa täydeltä terältä, joten olisi aivan loistavakin sää mennä kentälle tai maastoon nauttimaan keväästä. Mutta tallilla odottaakin tämmöinen...

1

Täydellisesti mudalla kuorutettu iloinen ratsu, joka nauttii vielä viimoisista auringon säteistä ja mutakerroksestaan. Oi voi... Kyllä se on aina niin piristävä näky nähdä elämästään nauttiva hevonen ja sen iloinen ilme, kun se tulee portille vastaan. Mutta se mutakerros mikä herran päällä rapisee menemään. Ajatuskin siitä, että olen aivan hevosen karvoissa ja hiekkapölyn seassa ei huokuttele... Iloisin mielin otan kummiskin hevosen tarhasta ja vien sen talliin. Ei auta muu kuin ottaa kaikki mahdolliset harjat käteen, että saan ratsuni mudan alta esiin...

Niin... Hugo on keksinyt tarhasta joka ikisen mutaisen kohdan ja se piehtaroi taukoamatta. Pitäisi saada herralta talvikarvat kokonaan veks, ettei sitä kutittaisi niin paljon ja piehtarointikin jäisi vähemmälle! Mutta ei se mitään. On se vaan silti hieno <3

Otimme silloin samalla meistä kuvia, kun testasin messujen ostoksia ja niistä oteltiin kuvia. Hugo oli todella mukava ratsastaa, kunhan oli tehnyt todella hyvät alkulämmittelyt käynnissä. Pitää alkaa nyt useammankin tekemään eka töitä kunnolla käynnissä ennen kuin miettii edes ravia. Silloin ravitehtävät onnistuvat paljon paremmin ja ratsastuksestakin jää mukavempi fiilis.

Ratsastuskuvat ©Äiti ja pikkusiskoni, muut kuvat ©minä

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Kuten kuvistakin varmasti huomaa se alkaa loppua kohden näyttää aina vähän paremmalta. Kyllä siitä vielä hyvän ratsun saa aikaiseksi :) Vielä muutama kuukausi painellaan menemään vain pelkällä suoralla ja lyhyitä pätkiä ravia, mutta kyllähän tässäkin saa jo hyvät "treenit" aikaiseksi.

Ollaan käyty myös muutaman kerran suoralla katselemassa vähän maisemia ja ravailemassa. Hugosta suora on ollut todella jännä paikka, mutta on kyllä ottanut kaiken irti. Välillä pitää herralle muistutella, että se oli ihan hiljaista ja rauhallista ravia eikä sitä ravurin pikavauhtia. Hyvin se aina kuuntelee vaikka irrotella tekisikin mieli!


Myös ollaan Hugon kanssa hypätty! No ei... Mutta minulle jo toisesta päästä maasta irti oleva puomi oli jo hurja niiiiin pitkän tauon jälkeen. Kyllä fiilis oli uskomaton kun ekaa kertaa siitä yli ravattiin. Oih tätä tunnetta ei kovinkaan usein saa kokea. 


Puomien välissä oli siis noin metri ja keskimmäinen puomi oli nostettu hiukan maasta ylös. Oli kyllä todella kiva treeni ja tuosta taitaa tullakin meidän vakiopuomitreeni! Mutta jos siitä kuvaisin joskus parempaa pätkää ensi viikolla :)Eilen käytiin iltalenkillä suoralla ja avattiin myös kahlauskausi! Vaikka järvessä vielä jää onkin, mutta ei se haitannut meitä. Uittoranta oli jo nimittäin melkein sulanut ja samalla sai sopivan jalkojen kylmäyksen. Hugokin meni todella hyvin järveen vaikka alkuun ei olisi halunnut mennä, mutta yhdet pohkeet riitti ja herra muisti jutun jujun :)
Nyt tuli meidän kaikki kuulumiset kerralla! Toivottavasti tästä ei tullut liian sekava, kun hiukan väsyneenä ravireissun jälkeen tätä kirjoittelen. Mutta nyt tiedätte missä menemme ja fiilis on oikein hyvä varsinkin kun kesä on ihan nurkan takana! 

Perjantaina meitä on tulossa kuvaamaan yksi tuttuni, siitä sitten lisää viikonloppuna :) 

Kertokaa toki lempikuvanne!
Miten teidän kevät on lähtenyt hevosten kanssa käyntiin? Toivepostauksia saisi taas heitellä, ettei mennä ihan vain pelkillä rutiinipostauksilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)