torstai 26. toukokuuta 2016

Lainaratsuna suokki

Maanantaina olikin hiukan erilainen päivä. Kävinkin ajamassa Hugon ja sen jälkeen pääsinkin suomenhevosen kyytiin! Menin siis tallin suokkiruuna Pettauksella tutummin siis Petellä.
Miksi näin? Koska olen menossa tänään Petellä estevalmennukseen, eikä ihan kylmiltään viittinyt mennä. Tämä valmennus Petellä jääkin sitten vain yhdeksi kerraksi, seuraavan kerran sitten toivottavasti Hugon kanssa!

Mutta siirrytäänpäs takaisin maanantaihin. Veera oli jälleen kerran kameran takana ja kiitos hänelle kuvista! :)

©VeeraPete oli todella mukava ratsastaa. Se kuunteli todella hyvin pohkeita ja oli koko ajan todella kivasti kuulolla! Käynnissä tehtiinkin pysähdyksiä ja voltteja, kun testasin miten herra oikein kuuntelee :)


Raviin siirryttäessä kyllä kauhistuin. Olen ennenkin Petellä ratsastanut, mutta siitähän on jo vuosia! Sieltä tulin suoraan sanottuna vähän kauheakin ravi, ainaskin verratuna Hugon raviin. Alkuun oli aika vaikea saada herra mitenkään päin, kuten huomaatte näyttää se vähän ravihevoselta :) Mutta loppua kohtin alkoi herrakin pää tasaantumaan hiukan alaspäin!Ravissa jatkettiin samaa tehtävää: voltteja ja siirtymisiä. Pete kuunteli todella hyvin eikä tehtävien suorituksessa ollut mitään moitittavaa.
Sitten tehtiinkin vähän laukkatyöskentelyä! Petellä on hiukan paha tapa, että se innostuu aivan liikaa laukasta ja menee ihan hallitsemattomaksi. Jarrut siis vain katoavat. Joten pyrin alusta asti pitämään laukan hallinnassa ja mentiinkin suurella ympyrällä laukassa. Herra olikin oikein mukava laukatessa, mitä välillä saattoi hiukan innostua, mutta pysyi kummiskin käsissä :)
Loppuun otettiinkin sitten ristikko ja pieni pysty! Halusin varmistaa vielä, että miten ruuna oikein hyppääkään. Muistaakseni en ole kertaakaan Petellä edes hypännyt tätä kertaa lukuunottamatta! Pete olikin todella kätevä tapaus ja hiukan samantyylinen ratsastaakin esteille kuin Hugo. Selvät ohjeet piti antaa, että milloin mennään. Tottakai Pettaus on paljon varmempi, kuin Hugo mutta melkein samanlaisia ainaskin omasta mielestäni :)
Eli oikein onnistunut ratsastuskerta tällä suokilla! Itse en kyllä pahemmin suokeista tykkää, mutta tämä olikin oikein hauska kokemus ja oli todella kiva päästä pitkästä aikaa hyppäämään "esteitä". Tänään sitten vain vähän parempaa hyppäämistä !

Kyllä sitä pääsi taas huomaamaan miten sitä oppii ratsastamaan yhdellä tavalla ja, kun alle laitetaankin ihan toinen hevonen meneekin hetki tajuta, että miten tämä homma toimikaan! Mutta en kyllä Petellä lähtisi koulukisoja testaamaan, Hugokin olisi minulle paljon parempi hevonen siihen hommaan ;)

Katsotaan mitä seuraavassa postauksessa tuleekaan olemaan! Ensi postaukseen siis :)

Oletteko tekin päässeet ratsastamaan muilla hevosilla? Mites teillä meni? Ja toki saa sanoa mielepidettä meidänkin menosta! :) 

4 kommenttia:

 1. Todella hienosti menet Pettauksella, vaikuttaa ponski oikein sympaattiselta tapaukselta :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Joo, hän on oikein mukava ja sympaattinen tapaus :3

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)