keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Terveen paperit ja ensimmäiset laukat!

Viikko sitten lähdimme siis kohti Mikkeliä ja osa seurasikin reissuamme snapchatin kautta! Näin moni siis tietääkin jo mikä reissun lopputulos oli, mutta kerrotaan se silti vielä tätäkin kautta, kun ei kummiskaan kaikki snäppiä seuraa :) 

Matkaan lähdettiin siis Mayan ja Hugon kanssa. Alkuun alettiin selvittämään klinikalla Mayan ontumisen syytä ja sitten aina siinä välissä, kun oli aikaa katsottiin Hugon jalat! 


Hugo käyttäytyi klinikalla taas oikein mallikkaasti! Vaikka olikin alkuun vähän yli pirteä eikä olisi halunnut paikallaan seistä, mutta käyttäytyi lopulta todella hienosti. Näin minua ei ollenkaan jännittänyt olla klinikalla Hugon kanssa. Vasta silloin, kun Leena alkoi tutkimaan jalkoja iski lievä jännitys. Aika tuntui menevän niin hitaasti ja varsinkin kun oli niin hiljaista, eikä Leena sanonut yhtään mitään. Mutta loppujen lopuksi ei tullutkaan kuin vain hyvää asiaa herran jaloista! :) 

Leena sanoi ettei ole koskaa nähnyt niin hyvin parantunutta tukiside vammaa ja jalat olivat muutenkin hyvän näköiset :) ! 

Eläinlääkärin lausunto: Oikean etujalan pinnallinen koukistaja lievästi paksuuntunut keskivaiheilta, ei heikkokaikuisuutta tai merkittävää kirjavuuttakaan. Vasemman etujalan syvän koukistajan tukiside ultrassa ok, ei paksumpi kuin oikean etujalan tukiside. -> saa lisäillä treeniä edelleen, tällä hetkellä ennuste normaaliin ratsukäyttöön näyttää hyvältä. Etuset kannattaa kylmätä treenin jälkeen. 

Elikkäs ihan vielä ei helpotuksesta saa huokaista, mutta jalat ovat nyt hyvässä kunnossa ja lupa laukkaamiseen on saatu! Lupa ollaan saatu myös esteille kunhan eka varovasti aloitetaan treenaaminen ja kunnon kohotus :) Elikkä noin muutaman viikon päästä pääsisi pieniä esteitä hyppäämään jos takapakkeja ei tule! 

Ette voikkaan kuvitella minkälainen tunne tuli, kun sai kuulla herran olevan kunnossa. Klinikkareissua edeltävä yö oli niin vaikea ja ajattelin jo kaikkea kauheaa. Loppujen lopuksi ei ollutkaan mitään hätää!


Mayaltakin löytyi sitten loppujen lopuksi paise kaviosta! Elikkäs todella hyvä klinikkareissu tällä kertaa :)

Hugo saikin pitää sitten torstain vapaapäivänä, kun mentiin Lahteen (Lahdesta huomenna postausta :)) ja pääsikin perjantaina ekaa kertaa laukkaamaan kentällä pitkästä aikaan!

Sain Veeran lyhyellä varoitusajalla meitä kuvaamaan ja samalla saatiin videota ensimmäisistä laukan nostoistakin! Positiivinen yllätys oli, että ensimmäisillä laukan nostoilla herra nosti kumpaankin suuntaan oikean laukan!! Kauniiltahan nuo eivät tietenkään näytä ja löydän omastakin istunnastani niin paljon virheitä. Mutta onhan meillä ollut puolen vuoden tauko laukkaamisesta yhdessä!

Mutta pistetään vähän muitakin kuvia meidän menosta tähän alas :) Yllätyin positiivisesti näin jälkikäteen kuvia katsottuani, että melkeinpä jokaisessa ravikuvassa herra näytti ihan samalta! Kyllä siitä on vain hieno hevonen tullut :)

©Veera M.Hirveän paljon en herran kanssa viitsinyt töitä tehdä, kun oli nimittäin niin kuuma päivä ja ensimmäiset laukan nostotkin piti tehdä! Tehtiin siis alkuun perusväistöt ja ravissakin muutama kierros. Siitä päästiinkin sitten laukan testaamiseen. Kuten jo alussa sanoin herra nosti oikeat laukat kummallakin yritys kerralla ja yllättävän helposti! Oikeaan kierrokseen ei ollut yhtään vaikeuksia laukannostoissa. Ekalla kerralla minä vain hämmennyin nostosta niin paljon, että laukattiinkin vain puolikas ympyrä. Yllättyin, kuinka helposti Hugo nosti laukan ja hämmennyin herran laukasta! Tuntui kun olisi ollut suuren keinuhevosen kyydissä. Tunne oli kyllä aivan sanoin kuvailematon!Vasempaan kierrokseenkin saatiin yllätys! Hugo nosti ensimmäisellä kerralla oikean laukan. Odotin enemmänkin väärää laukkaa tältä kierrokselta ekalla kerralle, mutta sainkin oikean laukan! Oikean laukan jälkeen seuraavissa nostoissa herra jaksoi kyllä tarjota väärää laukkaa, mutta saatiin loppuun kyllä onnistuneet laukan nostot, kunhan muisti vain itse olla napakka ja pyytää oikeaa laukkaa kaikilla avuilla mitä oli vain!
Loppuun annoinkin herran sitten laukata ihan pitkien ohjien kanssa ja venyttää itseään :)

Videolla on siis alkuun hiukan ravihommia, mutta sitten ensimmäiset laukan nostotkin molempiin kierroksiin! On kyllä hiukan kauhean näköistä varsinkin omalta osaltani, mutta otetaan kuukauden päästä uudet videot niin saadaan vähän vertailumateriaalia ollaanko kehitytty ollenkaan tässä hommassa :) 


Nyt ollaankin Hugon kanssa sitten käyty jo kerran maastossa laukkaamassa ja toisenkin kerran kentällä tekemässä vähän töitä puomien parissa! Jos viikonloppuna taas kuulumisia ja videota meidän menosta :) On tämä kyllä kivaa, kun ei tarvitse enään niin suurta huolta kantaa herran voinnista ja vahtia herraa jatkuvasti. Kyllä aina ennen ratsastusta katson jalat ja ratsastuksen jälkeen onko reagoineet mitenkään ja kylmäys tapahtuu jokaisen liikunta kerran jälkeen, mutta huoli ei ole enään niin suuri. Voisi sanoa jopa asioiden olevan liian hyvää ollakseen totta.

Mitäs mieltä olette meidän menosta? :) 

14 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinulla! Jään innolla seurailemaan. Hugolla on tosi kivan näköiset tahdikkaat askellajit ja sinä ratsastat sillä hyvin. 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! :)
   Niinpä! Sillä on oikeasti todella kivat askeleet ja niissä onkin juuri helppo istua mukana :) Kiitos!

   Poista
 2. Menee tosi hyvin, ihana Hugo! Noi nostot meni tosi hyvin, ja sä pysyit siellä kyydissä tosi mallikkaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Olen samaa mieltä, herra olikin yllättävän hyvä nostoissa vaikka nyt paljon parannettavaa vielä onkin!

   Poista
 3. Sä ja Hugo olette kyllä tosi hyvä pari♥ Ihan mahtavaa, että saitte klinikalta hyviä uutisia, teillä menee tosi hyvin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos <3 Jep, näitä onkin odotettu ja kauan! :)

   Poista
 4. Ootte ihanii ❤️
  Muuten satuin vahingossa kommentteje hyväksynnässä poistamaan sun kommentin, sori, mutta tuun tällee btw sulle sanomaan että ole hyvä! :D

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavia uutisia, onnea sulle ja Hugolle!

  VastaaPoista
 6. Odotinkin jo tätä postausta kovasti!

  Meno näyttää hyvältä, vaikka tottakai voimattomalta. Laukka näytti videolta yllättävän tasapainoiselta vaikka laukkaharjoituksistanne on ollut pitkä taukotakana. Siintä se lähtee pikkuhiljaa paranemaan entisestään.

  Saanko kysyä, että mitä materiaalia teillä on kentän pintamateriaalina? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta kommentista! :)
   Totta puhut! Itsekin yllätyin miten hyvältä herran laukka tuntuikaan, vaikka hieman voimatonta menoa meillä tietenkin vielä on. Jep, kyllä tämä tästä helpottuu ajan kanssa :)

   Saat tottakai ja ilomielin vastaisinkin, mutta en valitettavasti tiedä mitä se on :/ Suunnitteilla oli tehdä jossakin vaiheessa tallin esittelypostaus niin selvitän siihen sitten tämänkin tiedon :)

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)