torstai 16. kesäkuuta 2016

Valmennuksessa Petellä

Tämän postauksen kirjoitus motivaatio on kadonnut niin pahasti, että tuntuu kuin aavikolta sitä etsisikin. Tämä johtuu lähinnä siitä, ettei valmennus ainaskaan omasta mielestäni mennyt yhtään niin kuin piti. Hevonen ei ollut hyvä enkä ollut kyllä minäkään. Mutta tämän takia, en voikkaan postausta jättää kirjoittamatta. Pitäähän tänne kertoa myös niistä ei onnistuneista asioista eikä kirjoittaa vain minulle onnistuneista asioista! Katsotaan mitä tästä saadaan aikaan.

Elikkäs viime viikon torstaina oli taas valmennus Pettauksella. Veera oli jälleen Ponin kanssa mukana valmennuksessa! Tämä jäikin sitten Pettauksen ja minun viimoiseksi valmennukseksi. Hugo pääseekin sitten seuraavaan valmennukseen mukaan, jes!

©Noora A. Kiitos paljon kuvista ja videosta Noora!

1

Valmennuksen aiheena oli kummiskin laukan vaihdon harjoittelu!
Alkuun tehtiinkin samoja pysähdys harjoituksia kuin viimeksin. Mahdollisimman pienillä avuilla ja omalla istunnalla pitkällä sivulla muutama pysähdys. Ravissa taas istunnalla käyntiin siirtyminen muutaman askeleen verran. Näissä Pettaus toimi taas oikein hienosta, vaikka välillä olikin hiukan käteen painava eikä tehtävät menneet aina heti perille.

2

3

Laukassa tehtiin sitten alkuun niin, että laukattiin pääty-ympyrällä hetki kumpaankin kierrokseen. Hevonen siis kuulolle. Sitten olikin vuorossa laukan vaihdon harjoitus. Piti siis mennä kahdeksikkoa, jonka keskellä vaihtaa ravin kautta laukka! Tämä olikin sitten hiukan haasteellisempi asia. Pettaus painoi nimittäin niin rankasti kädelle, etteivät avut tuntuneet menevän alkuunkaan läpi ja laukan vaihdot sitten aina hiukan venyivätkin. Mutta loppujen lopuksi saatiin laukat oikein hienosti vaihdettua!

4


Laukkojen jälkeen aloitettiinkin sitten hyppääminen! Iloksemme tällä kertaa olikin pystyjä jo heti alusta ! Aloitettiin kaikista vaikeimmasta esteestä. Este oli sen takia vaikea, koska siinä oli todella tärkeää lähestyminen ja tilaa ei ollut hirveästi hevosta kääntääkään. Puhutaan siis esteestä joka on ylhäältä alas toinen! Esteelle piti mennä siis vasemmassa kierroksessa ja esteen jälkeen poistua oikealle kierrokselle ja vaihtaa laukkaa. Pettaus vei kyllä minua esteen jälkeen aina satanolla päänsä kanssa. Laukka kyllä vaihtui ennen kääntymistä kierrokselle, mutta kyllä siinä saikin töitä tehdä! Eka piti saada herran pää takaisin ylös, sen jälkeen raviin ja siitä uusi laukka. Kyllä oli kädet kipeät tämän jälkeen muutaman päivän!

Sitten, kun tämä oltiin menty muutama kerta alettiin menemään enemmänkin esteitä kerrallaan! Ensiksi ylhäällä oleva ensimmäinen pysty. Sitten tämän jälkeen lisäksi tuo toinen suoralla oleva pysty. Ja loppuun päästiinkiin menemään rataa!


Radassa ei ollutkaan sitten mitään uutta, kuin neljäs este otettiin sitten vain mukaan! Sanotaanko etten muista tästä radasta muutakuin, että Pettaus painoi päällään aivan kamalasti ja tuntui, ettei se ole ollenkaan kuulolla vaikka kuinka yritti tehdä pidätteitä ja nostaa pään ylös. Neljännen esteen jälkeen piti sitten vielä kerran vaihtaa laukka ja jatkaa vielä hetki laukassa ns. kuin olisi ollut vielä yksi este jäljellä. Sanotaanko, että homma meni ihan penkin alle. Meni kokonaiset puoli kierrosta esteen jälkeen, että sain herran kuulolle ja ettei se painanut aivan älyttömistä kädelle.

5

Radan jälkeen päästiinkin sitten hyppämään hiukan korkeampia esteitä yksittäisenä! Olisiko esteet olleet sitten korkeimmillaan jotain 65-70 cm.


Sanotaanko ettei valmennuksesta jäänyt muuta käteen, kuin äärimmäisen kipeät kädet. En oikein tunnista saanut mitään irti. Kaiken keskittymisen vei se, kun Pettaus painoi niin pahasti kädelle. Kun lopussakin hypättiin korkeampia esteitä minulla ei ollut ollenkaan varma olo hyppääkö Pettaus vai kieltääkö. Onneksi tämä ei sitten vaikuttanut hevoseen vaan hypättiin kummiskin esteet. En vain sitten tiedä olinko ollenkaan hypyissä sillain mukana, kuin olisi pitänyt. Harmittaa kyllä ihan sikana, kun Pettaus oli ekalla kerralla todella hyvä ja sen sai heti alussa kuulolle laukassa! Nyt ei ollut mitään mahdollisuuksia koko hommassa. Noh, odotan innolla milloin päästään Hugon kanssa valmennukseen. Jos sitten alkaisi taas tämä hyppääminen maistumaan, kun on tuttu ja paljon ratsastettu hevonen alla!

Aina ei voi mennä kuin Strömsössä! Kyllä tästäkin valmennuksesta ehkä jotakin jäi mieleen. Onhan nämä opettavaisia kertoja, kun aina ei menekään niin kuin olikin suunnitellut. Ei tule liian varma olo! Katsotaan miten meillä Hugon kanssa käy sitten ensi viikolla, kun Sonja on taas tulossa käymään. Sonjan valmennuksen jälkeen Pami tuleekin jossakin vaiheessa pitämään meille sileän tunnin sitten. Meillä on kyllä Hugon kanssa paljon kaikkea kivaa luvassa, etten maltakaan odottaa <3

Otetaan tähän loppuun muutama aivan ylisöpö varsakuva! Kiviojalle on taas syntynyt aivan ihania varsoja <3 Tässä Dartmoorin varsasta kuvia ;) Kuvat ©Minä

6

7

8

Mites teillä on valmennukset/tunnit menneet lähiaikoina? Onko teilläkin ollut samanlaisia fiiliksiä tuntien jälkeen? Kertokaa toki lempikuvanne :) 

12 kommenttia:

 1. Joo on jääny huono fiilis esimerkiks Ruskon kanssa. Se lähti oikeassa laukassa viemään mua ekoina kertoina ja sit kerran suutuin sille nii et ihan varmasti pysy sillä ympyrällä millä halusinkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus Rusko :D Ruskokin on kyllä mukava hevonen, kun sen saa menemään hyvin :) Harmi, kun ekalla kerralla meillä meni Pettauksen kanssa hyvin ja nyt ei sitten oikein onnistunutkaan. Mutta ei se mitään!

   Poista
 2. Minulla on turhankin usein niitä kertoja ratsastuksessa kun mistään ei meinaa tulla mitään, mutta sitten kun niitä onnistumisia tulee, ne tuntuvat entistäkin ihanemmilta. Tsemppiä! :) Ja ei tuo menonne pahalta näyttänyt. Ratsastat hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, etten olekaan ainut! Jep, onnistumisen tunne tuntuu silloin sitten paljon mukavemmalta :)
   Kiitos paljon!

   Poista
 3. 4,5&7, mut muutenki tosi kivoja kuvia ja hienon näköstä menoa:) Siis ei mitään huonon näköstä mukana ❤
  Mulla on menny huonon hyvin noi tunnit- oon saanu onnistumisia, mutta oma istunta ja etukeno häiritsee. Eiköhän tästä selvitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon! <3 Itsekin katsoin kyllä kuvia ja videota jälkikäteen niin ei kyllä pahalta näyttänyt, mutta käsissä se kyllä tuntui pahalta!
   Jep itselläkin on alkanut olemaan istunnan kanssa hieman ongelmia, kyllä tämä tästä harjoittelemalla lähtee taas kulkemaan! :)

   Poista
 4. 8. on ihana kuva mun mielestä. :)

  Viime aikoina en ole kauheasti käynyt tunneilla, mutta voi kuule, niitä ei niin hyvin menneitä on ollut niiiiin paljon tässä vuosien varrella! En kuitenkaan itse lue mitään tuntia varsinaiseksi huonoksi, koska kuten vanha ja viisas sanonta kertoo, epäonnistuminen on paras opettaja. Viime aikoina on tunnit menneet oikein hyvin, mutta oon kyllä samaa mieltä tuon sanonnan kanssa. Kannattaa siis ottaa kaikki "irti" myös niistä epäonnistuneista kerroista - sitten ainakin tietää, mitä seuraavalla kerralla pitäisi tehdä paremmin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Totta puhut! Ei näistä huonoista kerroista pidäkään ottaa itseensä ja luovuttaa, vaan ottaa opiksi ja jatkaa eteen päin :)

   Poista
 5. Musta teillä meni kyllä ihan superhyvin, teidän meno näyttää tosi kivalta♥Ihania kuviakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 :) Siltä se ei vain harmikseni tuntunut...

   Poista
 6. 7. On paras kuva.

  Meillä meni ruunan kanssa eka estevalmennus ihmeen hyvin, harmittaa vaan kun en saanut ketään kuvaamaan. Tosin meillä on ruunan kanssa selkään nousu ongelma, jonka vuoksi se lähti alkuviikosta valmentajan luokse oppiin
  Opetamme uudestaan selkään nousuun. Ratsastaes ruuna toimii, ja ratsastuksen jälkeen pääsee selkään vaikka kuinka monta kertaa, mutta ennen ratsastusta meinaa toivo loppua selkään nousun kanssa. Hyvä kun saa jalan jalustimelle niin poni häviää läheltä. Toivon mukaa homma ratkeaa ja saan ponin pian takaisin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Voi, että! Toivottavasti saat ensi kerralle kuvaajan mukaan :) Voih... Noh, toivottavasti ruuna lähtisi nyt toimimaan, kun on opissa! Meilläkin oli alkuun ongelmia paikallaan seisomisessa, että ratsastaja kerkeää kyytiin. Kyllä se sitten siitä toistojen kanssa alkoi helpottamaan! Toivottavasti teilläkin :)

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)