maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kahden päivän valmennus!

Tämäkin postaus olisi pitänyt kirjoittaa jo aikoja sitten! Itselleni iski viime viikolla todella kova kuume ja koko eilinen päiväkin meni nukkuessa. Nyt kuume on onneksi helpottanut ja sain itseni pitkästä aikaan koneen äärelle :) 

Elikkäs Sonja kävi tuossa kaksi viikkoa sitten tiistaina (5.7.) ja keskiviikkona (6.7.) pitämässä koko valmennus porukalla kahden päivän valmennuksen! :) 

Tiistain valmennuksen aikana olikin aivan älytön vesisade ja kastuinkin jo matkalla tallille vaikka minulla olikin sadevaatteet päällä. Voitte siis varmasti kuvitelle miten paljon vettä satoi! 
Valmennukseen lähdin kummiskin hyvin mielin, ei yksi vesisade meitä kummiskaan tapa! Eniten jännitti vain miten kentän pohja on reagoinut vesisateeseen ja mitäs Hugo tuumii tästä kelistä. Hirveästi kuvia ei ole tiistain valmennuksesta, koska satoi taukoamatta. Mutta muutama kyllä on! :) 

Tiistain kuvat ©Äiti ja keskiiviikon kuvat ©Viivi


Kentän pohja olikin yllättävän hyvä, mitä nyt joissakin kohdissa oli ehkä hiukan pehmeämpää ja vesilätäköitä löytyi toisesta päästä, mutta muuten kenttä olikin yllättävän hyvässä kunnossa! 

Alkuun tehtiin ns. joka kulmaan voltti ja pitkälle sivulle jälleen tuttua avoa. Hugo oli alkuun todella hankala saada menemään sillain miten olisin halunnut. Herra oli jotenkin todella jäykän oloinen. Uskoisin, että jatkuva vesisade vaikutti tähän eikä Hugo sen takia ollutkaan oikein oma itsensä. Saatiin avot kummiskin jotenkin tehtyä käynnissä sekä ravissa!

Sitten olikin pienoisen "radan" vuoro, jota tehtiin ns. alkujumppana. Alkuun mentiin ravissa pelkästään puomeina ja sitten laukassa pieninä ristikoina. Laukassa piti sitten tehdä aina ennen estettä ja esteen jälkeen voltti lyhyen sivun päätyihin.


Radan esteet olivat siis sillain, että ensimmäinen este oli suoralla, seuraava lävistäjällä toiseen suuntaan ja toinen toisella lävistäjällä toiseen suuntaan!

Sen jälkeen alettiinkin hyppämään hiukan jumppasarjaa innariväleillä! Meillä oli Hugon kanssa hiukan alkuun hakusessa mistä kohtaa pitäisi ensimmäisellä esteellä lähteä, mutta lopussa hyvä paikka löytyikin ja Hugon kanssa jumppasarja onnistuikin todella hyvin! :)
Tiistain valmennuksesta jäikin todella huippufiilis ja kehujakin saatiin paljon. Vaikka satoikin paljon ei se fiilistä haitannut yhtään! Keskiviikkona olikin sitten onneksi paljon parempi sää vaikka sinäkin päivänä oli kyllä vettäkin satanut. Onneksi meidän valmennuksen kohdalle ei päässyt vesisade yllättämään! :)

Kyllä sitä välillä toivoisi omistavansa paljon paremman muistin! Varsinkin näin puolikuntoisena ei tule yhtään mieleen mitä nyt sitten juuri kyseisenä päivänä sitten tehtiinkään ihan tarkalleen. Katsotaan miten muistan keskiviikon tehtävät ! :)


Alussa kummiskin jäätiin pääty-ympyrälle tekemään tehtäviä. Tarkoituksena oli siis saada hevosen takajalat alle ja mukaan työskentelyyn. Tehtiin siis alkuun niin, että käyntiä piti aina hiukan hidastaa ja sitten siirtyä raviin ja näin saada takajalatkin mukaan. Hugon kanssa tämä onnistuikin yllättävän hyvin ja saatiinkin kivoja pätkiä!
Laukassa olikin sitten sama idea kuin ravisiirtymissisäkin! Laukan jälkeen alettiinkin sitten hyppäämään pieniä ristikoita rataa varten, jotka nostettiin sitten aina välillä pieniksi pystyiksi. Mentiin siis esteitä pieninä tehtävinä niin, kuin ne radassakin olisi tullut olemaan. Pientä haastetta oli meillä aina kääntyä lävistäjällä olevalle okserille, mutta lopussa, kun tajusi miten tämä taas kääntyikään ei se enään niin vaikeaa ollutkaan!

10 

11 

12 

13 

14 

Vaikka okserille kääntyminen olikin vaikein tehtävä, tuli okserille silti parhaimmat hypyt ja sen päällä Hugo vaihtoikin sitten laukan myös!  Hugohan ei yleensä esteen päällä vaihda laukkaa. Joko minä en osaa sitä hänelle opastaa tarpeeksi hyvin tai sitten herra ei ole siihen itse vielä täysin valmiskaan.

15 

16 

17 

Rata mentiinkin sitten kaksi kertaa Hugon kanssa! Ekalla kerralla ei käännökset oikein onnistunut lävistäjällä olevaan esteeseen, mutta toisella kerralla sitten käännökset onnistuivatkin sitten hyvin ja rata oli muutenkin parempi vaikka kutosesteen puomit tulivatkin jostain syystä alas. 


Kuvasin radan vielä GoProlla ! Joten pitkästä aikaa luvassa GoPro videota :) Oli kyllä todella kiva kuvata GoProlla ja editoidakin semmoinen video, pitää varmaa ottaan GoPro videot taas ihan aktiiviseen käyttöön !


Huomenna onkin sitten luvassa hiukan erilaisempia uutisia! Joten huomiseen :)

Kertokaa toki lempikuvanne ja miten meillä teidän mielestä meni? Onko teillä ollut koskaan valmennuksia/tunteja vesisateessa ja miten teidän ratsunne on siihen reagoinut? :) 

8 kommenttia:

 1. Kaikki kuvat ovat hyviä! Meno näyttää kivalta. Haluaisin itsekkin kovasti jo hyppäämään. Satunnaisia kertoja olen itse ollut vesisateessa valmennuksessa, mutta ei ole vaikuttanut hevoseen mitenkään. Ainoastaan pohja on 'liukas', niin ratsu on mennyt varovaisemmin "käsijarrupäällä". Silloin ei auta kuin vain rohkaista ja mennä kuitekin hevosen tasapainon mukaan. :)

  Tuo GoPro kamera on kyl aika pähee! Ehkä joskus mieki sellasen hommaan. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)

   Toivottavasti sinäkin pääset pian taas hyppäämään. Aivan, ekana päivänä alkuun meillä oli hiukan ongelmia, mutta toisena päivänä herra olikin onneksi oma itsensä :) !

   Suosittelen kyllä kovasti, on tää kamera aika kiva kaveri ;)

   Poista
 2. Vautsi! Teidän menonne on niin vaivatonta. 😍 Tästä sun blogista on tullut yksi ihan lemppareistani. Millään ei jaksaisi odottaa, että kuulee nuo erilaiset uutiset huomiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos todella paljon jälleen Elina ! <3
   Nyt ne onkin sitten jo julkaistu ;)

   Poista
 3. Hyviä kuvia! Hyvä postaus ja hyvä video! Teillä näyttää menevän Hugon kanssa hyvin!

  VastaaPoista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)