lauantai 20. elokuuta 2016

Ravihevonen kentällä ratsuna

Ratsastinkin tänä aamuna Ossin kentällä, kun kävimme hoitamassa naapuritallin hevoset! Sainkin äitini kuvaamaan ratsastusta, joten vihdoin ja viimein luvassa Ossistakin hieman erilainen postaus ja ensimmäinen postaus sitten blogin muutoksen.

Ossilla on ollut taas hieman raveissa huumori hukassa, joka onkin ihan ymmärrettävää niin paljon raveja kiertäneen ruunan kohdalla. Keksittiinkin sitten äidin kanssa, että Ossia pitäisi alkaa taas ratsastamaan ahkerammin. Viime vuoden puolella nimittäin radaltakin löytyi huumoria, kun kotona laitettiin satula useammin selkään. Joten testataan taas tätä, mutta ratsastetaankin paljon ja eri tavalla. Meidän ratsastus onkin enemmän ollut sitä, että pistetään vaan satula selkään ja mennään maastoon, jonkun perähevoseksi tai sitten yksin vähän hölkyttelemään. Kentällä ei olla siis käyty kertaakaan, mikä nyt tällä hetkellä hiukan harmittaa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 

Tiistaina käytiin kyllä nopeasti surkeassa säässä pyörähtämässä kentällä satulan kanssa, mutta ei saatu pahemmin mitään järkevää silloin aikaiseksi montevarustuksella. Tänään pistinkin sitten Ossille hieman erilaiset varusteet päälle! 


Sainkin varsin hyvän päähän pistoksen ja pistinkin Ossille Hugon meksikolaiset ja vieläpä Hugon satulankin! Kyllä siitä ravihevostakin kuoriutui oikein kätevän näköinen ratsu pitkällä tukalla varustettuna Ossista kyllä hieman huomasi, että mikäs juttu tämä tämmöinen nyt on, mutta ihan mielellään se minua seurasi kentälle ja hoitikin hommansa hienosti kotiin! Hieman meillä molemmilla oli homma hakusessa. Itse tottuneena siihen, että hevonen osaa eikä itse tarvitse hirveästi pyytää ei oikein toiminut Ossin kanssa ainaskaan alkuun, mutta onneksi tämäkin ongelma parani loppua kohti ja tajusin miten tämä hevonen toimii tässä hommassa! Jännä kyllä aina huomata, miten eritavalla kaikki hevoset toimivat ja miten sitä aina jossakin vaiheessa keksii jutun juonen :) 


Käynnissä tehtiin jokaiseen kulmaan voltti ja haettiin tällä ratsastuskerralla vain sitä, että herra kääntyy ja pyöristyy voltissa eikä mene jäykkänä kankena ja paina vastaan kaikilla voimillaan. Alkuun Ossi kääntyi todella hienosti voltille ja menikin voltin hienosti taivuttaen itseään, ongelmat ilmenivätkin sitten voltin lopussa, jossa alkoi sitten lapa painamaan ja herra halusikin vain oikaista voltin lopun. Sitten, kun alkoi sujumaan ja melkein päästiin koko voltti hyvin alkoi herra kyllästymään ja hyvä meno stoppasikin siihen. Huoh, ei auttanut kuin vaihtaa suuntaa ja aloittaa sama tehtävä, mutta vain eri kierroksessa. Mielenkiinto onneksi palasi takaisin ja saatiin todella hyviä voltteja ilmeisesti herralla helpompaan suuntaan.


Sitten olikin vuorossa ravityöskentelyt. Äiti hakikin tallista meille gramaanit auttamaan Ossia. Herralla kun on tapana laittaa pää ylös ja mennä näin selkä jäykkänä. Toivottavasti Ossi tajuaisi muutaman kerran jälkeen, että pää voikin olla myös alhaalla ja voidaan jättää gramaanit pois kokonaan! 


Tässäkin hommassa alkoi taas uudestaan mites se homma nyt toimiikaan ravissa. Ossi tietenkin tottuneena siihen, että ravissa saa mennä kovaa! Yritinkin rauhoittaa ravia koko ajan ja samalla saaha sen rentoutumaan. Olihan siinäkin tekemistä eikä tehtävä ollut mitenkään helppo. Monta kertaa tuntui, ettei tästä tule mitään annetaan olla ja mennään maastoon. 


Onneksi en viitsinyt kummiskaan luovuttaa. Onhan tämä Ossille tärkeää hommaa, että saa aina vähän paikat auki ja mielen virkistymään. Tehtiin tehtävänä siis alkuun hieman voltteja ja sen jälkeen kolmikaarista kiemurauraa molemmille pitkille sivuille. Oikeaan kierrokseen herra taipuikin oikein mukavasti ja vaihettiin sitten vasempaan kierrokseen muutaman kiemuran jälkeen. Tämä olikin herralle huomattavasti vaikeampi suunta ja sisälapa painoikin sitten paljon. Meidän pitikin ottaa sitten muutama kierros käyntiä, kun alkoi hevonen sekä ratsastaja käymään hieman kuumana. Paha virhe kyllä ratsastajan osalta... Onneksi sain itsellenikin mielen rauhoitettua ja tämän jälkeen tulikin ahaa elämys miten tämä hevonen toimiikaan! 


Tässä vaiheessa tajusin alkaa käyttämään katsettakin ohjaamisessa. Kun katsoin siihen suuntaan mihin halusin meidän menevänkin kääntyikin Ossi todella hyvin ja saatiinkiin todella kivoja ravipätkiä molempien osalta! Kyllä sitä olikin loppujen lopuksi todella tyytyväinen herraan, eihän sitä tietenkään toisella kenttäkerralla kaikki sujukaan miten pitäisi, mutta tämä oli meille todella hyvä alku ja otetaan varmasti ensi viikolla jo uusiksi kentällä käyminen! :)


Tälläinen aamu siis tällä kertaa! Kyllä tästäkin vielä hyvä tulee :)
Ensi viikollakin pitäisi selvitä miten käy meidän korttikurssin! Ainaskin korttikurssin järjestäjällä oli suuret toiveet, että kurssi järjestyy ja näin toivon itsekin. Mutta palaillaan siihenkin sitten ensi viikolla, kun tiedän paremmin miten meidän kävikään.

Nyt lähdenkin tästä valmistautumaan taas tallille lähtöön nimittäin minulla ja Hugolla on tänään Pamin valmennus! Palataan valmennuksen parissa sitten huomenissa :)

Miltäs Ossi näyttää teidän mielestä ratsun vermeet päällä? Onko teilläkin ollut hieman hakemista aina eri ratsujen kanssa ja miten te olette saaneet ongelmat ratkaistua? Kertokaa toki mielipidettä tästä postauksesta :) 

8 kommenttia:

 1. Ei uskoisi, että tämä oli vasta toinen kerta kun menette kentällä! Uskomattoman taitavia olette. 💛

  Ja minulla todella on taidot hakusessa kun hyppään Nupun kyydistä jonkun toisen hevosen selkään. Siirryn suoraan aloittelijatasolle.
  Saa nähdä mitä Impin ratsastuksestakin sitten tulee, kun se on varmaan aivan erillainen kun Nuppu, hyvässä ja pahassa. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon ❤

   Hah, hyvä että muillakin on aina hiukan hakemista :D Toivotaan että Impin ratsastus onnistuu sitten ja löydätte taas yhteisen sävelen :)

   Poista
 2. Ootte upeet! Ossi menee kyllä hienosti! Tosi hyvä postaus ja kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Ossihan on suorastaan pätevän näköinen kouluratsun alku ;) Ää, mullakin alkaa ensikuussa korttikurssi - jännittää jo valmiiksi pääsenkö mä ikinä millään läpi koko kurssia :D Harmi ettei ole vielä mulla monteheppaa olemassa, mutta ehkä sitten joskus kun koulut on käyty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei onkohan tässä lajin vaihto sitten edessä :D
   Samaa jännitän itsekin kanssa! Tänään kyllä selviääkin järjestetäänkö koko kurssia edes...
   Toivotaan, että sullekin joskus osuu hyvä montehevonen kohdalle :)

   Poista
 4. Ratsastus tekee juoksijoille erittäin hyvää!

  Ossi näyttää ratsuvermeet päällä ehkä enemmänkin 3vuotiaalta puoliveriseltä, joka olisi hiukan liian kuivahko. :D Mutta on siis oikeasti hyvässä 'lihassa', etenkin ravuriksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin tälle kaverille, kun on niin jäykkä joka suuntaan!

   Hah totta kyllä :D Kyllä varusteet tekee ihmeitä ;)

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)