torstai 17. marraskuuta 2016

Ei aina suju niinkuin suunniteltiin

Oltiin siis viime viikon sunnuntaina Mikkelissä Linnean ja Ossin kanssa. Itse osallistuin Ossilla ensimmäistä kertaa montelähtöön! Montelähtö oli meille molemmille ensimmäinen startti, mutta onneksi Ossille oli kärrilähtöjä kertynyt taakse jo hyvä määrä joten ei tarvinnut Ossin toimivuutta hirveästi jännittää. 


Ossin kanssa päädyttiinkin sitten siihen, että äiti lämmitti sen kärryiltä. Tämä olikin sitten parempi ratkaisu molemmille. Itse pystyin huilaamaan, kun ei tarvinnut lämmitykseen mennä selkään ja Ossi kuulemma painoi ihan mukavasti kärryillekin, joten ei meidän yhteisestä lämmityksestä olisi välttämättä tullut yhtään mitään. Mutta Ossin lämmitys sujui oikein hyvin ja herra palautui hyvin lämmityksen jälkeen! Hyvillä mielin odotettiin sitten startin alkamista, vaikka jännitys olikin itselläni aika suuri. 


Sitten olikin meidän aika lähteä katokselta kävelemään kohti "kokoontumis"paikkaa. Sitten Lähtö 2 kuulutettiinkin radalle esittelyyn. Ette arvaakkaan miten paljon perhosia mahassa pyöri ja aika kului tämän jälkeen kuin lentämällä. Esittely sujui hyvin ja muistin tervehtiä tuomareita tuomaritorniin. Onneksi minulla oli todella mukava kaveri volttikaveri ja kysyikin hän esittelyn jälkeen, että harjoiteltaisiinko lähtemistä. Näin suurin jännitys hävisikin alta ja pian olikin sitten vuoro mennä lähtöpaikalle! 


Lähtöpaikalla ei sitten kerennytkään kauan pyöriä, kun valmis huuto jo tulikin ja piti olla jo menossa! Harmiksemme ei päästykään ensimmäisestä eikä toisestakaan yrityksestä lähtemään. Oltaisiin saatu Ossin kanssa hyvät paikat molemmilta kerroilta ja Ossikin lähti tosi napakasti voltista! Kolmannella kerralla sitten molemmat taisivat olla jo vähän turhautuneita, että eikö tästä oikeasti pääse lähtemään ja jäätiikiin sitten vähän porukan taakse. 


Nyt voisikin sitten suoraan sanoa, etten minä muista yhtään mitään mitä kahden kierroksen aikana tapahtui. Aika kului niin lentämällä ja porukan mukana menemällä ettei siitä jäänytkään mitään muuta mieleen kuin aivan älyttömän hyvä fiilis! Kyllä oli aivan huippua, kun uskaltautui lähtemään mukaan ja loppujen lopuksi kaikki menikin sitten ihan hyvin. Minä vain sain aikaiseksi itselleni sakon, kun en huomannut hieman takana ollutta hevosta ja "kiilasin" sitten hänen eteensä. Oma moka pakko myöntää olisi pitänyt paljon tarkemmin katsoa taaksensa ennen kuin olisi alkanut ohittamaan edessä hidastellutta hevosta! 


Lopulta oltiinkin sitten maalissa yhdeksentänä! Mikä ei kyllä minusta ole yhtään huono sijoitus 16 hevosen joukosta. Hiukan jäi tuo sakko harmittamaan ja se, että ei päästy matkaan kahdesta ensimmäisestä yrityksestä. Olisi ollut meidänkin sijoitus paljon parempi! Mutta mitä sitä jossittelemaan, ensi kerralla tietää sitten paremmin eikä jännitys vie niin paljon voittoa muista ajatuksista. Tavoitteena oli päästä lähdöstä läpi ja maaliin asti ilman sakkoja. Valitettavasti yksi kohta menikin vähän niin ja näin, mutta ei se mitään! Lappeessa olisikin seuraava montelähtö, mutta katsotaan päästäänkö sinne sitten mukaan :)


Jos jotain kiinnostaa täältä näkee lähdön videon muodossa: Lähtö 2


Linneakin oli matkassa mukana ja saatiinkin sitten nauttia raveista ihan koko rahan edestä! Linnea juoksitin sitten nimittäin viimoisessa lähdössä. Aika kuluikin onneksi yllättävän nopeasti ja pian saikin huomata Linnean olevan jo radalla. 


Harmikseni ei olla oikein isäni kameran kanssa ystäviä ja kuvista tulikin laatua peruna. Pitää vielä vähän syvemmin tutustua kameran ominaisuuksiin. Ei ihan samalla tavalla toimi, kuin vanha kamerani. 

Linnean juoksusta en osaakkaan oikein sanoakkaan mitään. Lähtö laukkaan se taas kaatui ja monta metriä porukan mukana sitten juostiinkin. Syytä tähän lähtölaukkailuun en osaa sanoa eikä mitään hajua mistä se voisi edes johtua. Kummiskin Linnealle pitäisi porukasta lähteminen olla hanskassa, harjoiteltiinhan sitä kuukausi korttikursilla, mutta nyt ei vain suju. Pitää varmaan vain saada rutiinia rutiinia. Jos se Linneankin kanssa joskus lähtisi! 

Hugosta olisi tulossa myös postausta ja herra olikin oikein viime viikolla ovela! Nyt on vain aika mennyt aikalailla joulukalenterin parissa ja kouluhommissa, mutta ei anneta sen nyt tämän enempää vaikuttaa blogin normaaliin arkeen. Sunnuntaina tulee sitten Hugosta postausta! :) 

6 kommenttia:

 1. Onnea hyvästä suorituksesta! :) Harmittava tuo sakko, mutta ensi kerralla sitten paremmin, niinkuin sanoitkin- jännitys kun välillä voittaa sen "muistikyvyn" :D Tsemppiä älyttömästi jatkoon, ja toivotaan, että myös Linnea muistaa taas miten porukassa lähdettiin juoksemaan- se on mun mielestä niin mielettömän näköinen, että kyllä sillä olisi paukkuja varmasti sijoille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Niinpä! Toivottavasti tänään sitten muistaakin katsoa joka ikiseen ilman suuntaan ennen kuin mitään tekee :D
   Näin toivotaan Linnean kohalla ja kovasti! Oi, todella hienoa kuulla kiitos :)

   Poista
 2. Ihan hyvinhän nuo menivät, onnea! Tosi kiva postaus ja ihan hyviä nuo kuvatkin olivat! :)

  VastaaPoista
 3. Onnea, hyväksytty suoritus ensimmäisestä montéstartista on mun mielestä jo ihan tosi hienosti! :D Tsemppiä seuraaviin kisoihin, myös Linnealle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta :D Itse ne vain sitä oikein tajunnut, kun Ossi on niin ravivarma hevonen... :D Kiitos! :)

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)