torstai 2. maaliskuuta 2017

Hackamoret

Hugon kanssa ollaan nyt muutama viikko menty vain pelkästään hackamoreilla. Suun kanssa on ollut nimittäin vähän sanomista ja olen halunnut pitääkin taukoa hieman kuolaimista, että voidaan jatkaa niiden kanssa sitten hyvillä mielin, kun ei enää ongelmia ole. Ensi viikon maanantaina onkin tulossa sitten eläinlääkäri katsomaan kaikkien hampaat ja sen jälkeen alkaakin Hugon kanssa ihan kunnon treenaukset kisakautta varten. En malta odottaakaan ensi viikkoa ja sen suunnitelmia! Mutta ensi viikosta sitten paremmin, kun sinne eka päästään 😊

1

Hugo on toiminut hackamoreilla todella kivasti ja yllätyinkin siitä miten hyvin herra onkaan niiden kanssa kestänyt käsissä! En ole siis mitään eroa huomannut kuolaimiin verrattuna ja onkin herra ollut nyt näillä paljon parempi ja mukavempi ratsastaa. Saattaa olla, että nämä jääkin sitten paljon suurempaan käyttöön kuin itse normi kuolaimet! Katsotaan miten meille käy 😄 

2

Ollaan Hugon kanssa nyt päästy hyppäämäänkin muutaman kerran ja tällä viikollakin mentiin esteitä! Mietin pitkään uskallanko testata Hugolla esteillä hackamoreja vai laitanko suosiolla vain kuolaimet suuhun, mutta päätin että mitä tässä pelkäämään kyllä se sitten jossakin vaiheessa pysähtyy ja kumminkin tarkoituksena olikin hypätä vain yksittäistä estettä eikä mitään vaativia tehtäviä tai rataa.

Todella harmi, kun sain idean hyppäämisestä hiukan myöhään enkä viitsinyt pyytää enää ketään kuvaamaan siinä vaiheessa. Hugo toimi todella hyvin ja hyppäsi ainaskin selästä käsin hyvällä tyylillä ja oli todella innokas. Viimeisillä hypyillä olikin vähän hankaluuksia hallinnassa, mutta selvittiin hengissä ja enemmänkin nauratti vain herran innokkuus. Päätinkin sitten ettei hackamore välttämättä meille esteille sovi, mutta kyllä koulua ja muuta voidaan hackiksilla tehdä!

3

Eilen oli kanssa Hugon ratsastuspäivä ja ajattelin mennä estepäivän jälkeen hieman puomeja ja tehdä niin sanotusti kevyemmän ja herralle mukavan liikutuksen. Ja päätinkin sitten ensimmäistä kertaa kokeilla Horsephysion puomitehtäviä. Olen aina katsonut horsephysion videoita ihaillen ja miettien, että kyllä joku päivä on pakko testata ja sanotaanko näin että kyllä rakastuin!

Valitsin aika helpon tehtävän näin alkuun ja vähän muokkasinkin sitä. Tästä pääsette katsomaan miltä harjoitus oikein näyttää. Vähän olisi pitänyt näköjään laittaa puomit leveämmälle ja eri asentoon, mutta toimi noinkin ja Hugo onnistui tehtävistä todella hyvin!

4

Harmikseni kamerasta loppui akku juuri kun olin aloittamassa laukkatyöskentelyä, joten jäi nyt kokonaan tästä postauksesta laukat välistä. Onneksi saatiin kumminkin pieni video pätkä ravityöskentelystä niin näette paremmin miten meillä oikein meni! Jotenkin itsestäni todella vaikea selittää miten tämä puomihomma toimi, kun piti itsekin katsoa aina välillä "karttaa" ja videosta sainkin todella paljon apua tehtävän tekemiseen. Suosittelen kyllä testaamaan näitä horsephysion tehtäviä. Itse tykästyin paljonkin ja aion jatkossakin testata näitä lisää!


Hugo on nyt siis ollut oikein mukava ratsastaa ja olenkin voinut jättää raipankin kokonaan pois. Laukatkin on tullut ihan pienilläkin avuilla ja herra on ollut todella innokas liikkumaan eteenpäin. Oppisipa sitä itsekin ratsastamaan vielä kunnolla! Mutta nyt onkin suunnitelmissa, kun eläinlääkäri on käynyt, että pyydetään valmentajaa käymään ja toivotaan, että hevonen kestää ehjänä ettei käy niin kuin syksyllä kävi!

Nyt onkin sitten suunnitelmia vaikka muille jakaa ja pitäisikin varmasti alkaa kirjoittelemaan näitä jo ylös ettei pääse unohtumaan. Suunnitelmia on siis hevosten kanssa niin ratsujen kuin lämpöistenkin ja täällä blogin puolella myös. Materiaalia on siis luvassa vaikka kuinka ja yhdet ravit onkin kertomatta. Tänään ollaan menossa jälleen raveihin, mutta tällä kertaa Kouvolaan. Yritän kuvata tästä päivästä My Dayn ja päivittelen myös hieman blogin Instagramin "My Storyyn" meidän päivästä. Snapchat ei oikein blogin kannalta onnistunutkaan ja sen päivittämisestä tuli aika vaikeaa, mutta nyt olen löytänyt tuon Ig:n mahdollisuuden. Olisiko siinä mitään järkeä jos päivittäisin sitä melkeinpä joka päivä?

Oletteko te päässeet ratsastamaan hackamoreilla ja testanneet noita Horsephysion tehtäviä?
Mitä olette pitäneet?

14 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää teidän meno :)
  Nostaisin kuitenkin hackamorea ylemmäs, sillä nyt se on aika alhaalla nenäpiitä ajatellen.
  Onko teillä lauan alla ketju vai nahkaa? Ketju voisi tuoda paremmin jarrua hypätessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Olenkin ajatellut, että pitäisi varmasti saada tuota vielä ylemmäs nostettua. Harmikseni noissa suitsissa ei enään korkeammalle saa, mutta pitää yrittää etsiä pienemmät suitset jos sitten olisi parempi! Meillä on leuan alla nahka. Kiitos vinkistä ja hyvästä palautteesta :)

   Poista
 2. Vautsi hyvän näköistä tuo teidän meno! :) Voi kun itekkin pääsis pian hyppäämään, jospa vielä joku valmentaja löytyisi.. Hirmu hankalaa kun ei yhtään tunne täältäpäin ihmisiä :D Ehkäpä mä löydän jonkun... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Voi tiedän niin tunteen... Itsekin löysin aika sattuman kaupalla nykyisen valmentajan ja toinen tulikin sitten vähän puoli vahingossa tallin kautta, mutta ei ole nyt tietoa milloin hän on taas tulossa, kun käy valmentamassa vain suurta porukkaa... Kyllä varmasti jonkun löydät ja jos ei millään tunnu löytyvän niin multa saat varmasti vinkkiä ;D

   Poista
 3. Tosi kivoja kuvia! Itsekin pääsin ratsastusaikoinani kokeilemaan hackamoreja. Aluksi olin arka niiden käytössä, sillä olin lukenut että niillä voi murtaa hevosen nenän :D Sitten päähäni taottiin, että se voi murtua vain jos niitä käyttää oikein kovakouraisesti. Niillä oli kyllä oikein hyvä mennä, itseä helpotti kans tieto että hevosella ei ole mitään inhaa metallia suussa :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini!
   Hah, itsellänikin on ollut hieman tuo epävarmuus ja ekan kerran kun niitä pääsin kokeilemaan ihan pelotti ja varsinkin kun hevosen omistaja painotti todella varovaisuutta niiden kanssa!
   Niinpä! Ja varsinkin kun ei oikein tiedä mikä hevosen suussa on vikana, niin helpottaa mieltä kovasti, kun on muukin vaihtoehto kun kuolaimet :)

   Poista
 4. Tosi kivan näköstä menoa. Oon itekkin paljon kattonu noita Horsephysion tehtäviä, joten ehkä ensikerralla kentälle/maneesille mentäessä toteutan jonkun tehtävän! Monipuolisia ja erittäin kivoilta vaikuttaa.

  Hugo näyttää rennolta hackamoreilla. Aina on hyvä kokeilla jotain uutta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Noora! :)
   Joo sitä ne kyllä on ja yllättävän helppoja loppujen lopuksi toteuttaa vaikka tuntuu, että puomeja on vaikka kuinka ja menee ihan miten sattuu :D
   Niinpä ja jos ei testaa niin saattaa jäädä jotain hyvää kokematta ;D

   Poista
 5. Hyvin meette! Ootte kyllä hieno pari! Tuo tehtävä vaikuttaa tosi kivalta ja erilaiselta siihen verrattuna mitä normaalisti on tehty. Ois kiva päästä joskus testaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino :)
   Voithan sie Pamilla yrittää vähän vinkata näistä niin voihan se olla, että pääsette työkin testaamaan ;) Paminkin tehtävät on kyllä ihan huippuja näiden rinnalla enkä maltakaan odottaa ensimmäistä valmennusta :D

   Poista
 6. Mä oon jotenkin hitusen "arka" kokeilemaan uusia juttuja hevosen suussa. 🙈 Joten olen melkeinpä aina mennyt niillä tutuilla ja turvallisilla normaali kuolaimituksilla. Mutta olen kyllä lukenut paljon hyvää noista hackamoreista! Ja hienoa, kun ne teilläkin toimii noin kivasti.
  Letkeää, kaunista menoa sai videoltanne ihailla! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin on ollut aika sama juttu ja mietinkin todella pitkään näitä hackamoreja ennen kuin aloin kyselemään onko meillä näitä jossain hyvässä säilössä :D Ekan kerrankin, kun laitoin päähän niin jopa hirvitti, että miten tässä oikein nyt käykään kun ei ole sitä tuttua ja turvallista :D Toivottavasti sinäkin joskus uskallat poiketa tutusta ja turvallisesta ja joskus päädyt näihinkin :)

   Kiitos suuresti! <3 :)

   Poista
 7. Hieno Hugo! :) Hugolla taitaa olla vähän samaa vikaa kuin Pillerissä, että hyvin ne hyppää, mutta esteelle saapuminen voi välillä olla vähän turhan innokasta ;) Haha! Mutta parempi niin, kuin se, että pitää joka askeleella tuuppia eteenpäin?! :D
  Mä en ole muuten mennyt hackamoreilla, mutta silloin syksyllä käppäilin ja ravailin Pillerin kanssa rennosti niillä. Idea lähti siitä, että ei tarvitse keskeyttää sen syömistä kuolaiten takia, kun vein sen aina kesken ruokien ulos... :'D Kaikenlaisia ideoita sitä onkin... Mutta Pillerikin toimi niillä kyllä tosi hyvin, eikä ollut minun mielestäni niin raskas, kuin mitä se kuolaimilla osaa välillä olla- toki ei työskenneltykään samalla tavalla, joten liekö tuota voi verrata. Mutta heppanen toimi kyllä näilläkin, oli kaasu ja jarru hyvin hallussa, kuten teilläkin! :)
  Sun pitää kyllä hankkia nyt joku kuvaamaan teidän hyppelöitä, koska minä haluan nähdä! Asuispa lähempänä, niin tulisin vaikka joka päivä kuvaamaan sua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on! :) Joo tuota tuntuu kyllä olevan vieläkin vaikka onkin kuolaimet suussa :D Eilenkin oli hieman vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta onneksi kumminkin kestää ihan hyvin käsissä eikä karkaa homma ihan hurjaksi! Niin pitäähän sitä intoa riittää ;)
   Hah ihan hyvä idea tuokin on ja aika käytännöllinen! Mitä sitä keskeyttämään herran syömisiä, kun voi sen noinkin tehdä kätevästi :D Siun pitää joskus kysyä voisitko tunnilla niillä mennä niin tietäisit toimiiko Pilleri niilläkin :)
   Joo tämä pitää ehdottomasti tehdä! Katsotaan saadaanko joku loppu viikosta kuvaamaan ellet sinä ajele sieltä tänne :D

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)