keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Ravilla maaliin

Aika taas kirjoitella hieman lämpöisistä tai tarkemmin ottaen tällä kertaa vain Linneasta! Muista on tulossa tällä viikolla sitten tarkempia kuulumisia. Kamera onkin täynnä jälleen kuvia, jotka odottavat muokkaamista. Hugo on kokenut kokonaan lookin muuttumisen ja kaikkea muutakin jännää on hevosrintamalla luvassa.

Linnean kanssa ollaankin nyt käyty aika "ahkerasti" kilpailemassa ja vaikka mitään suurta menestystä ei olekaan tullut on aina saanut olla tammaan tyytyväinen ja hymyssä suin taluttaa sen koppiin kotimatkaa varten. Lappeen rata on siis tullut jo todella tutuksi ja melkein kaikissa alkukauden raveissa ollaankin siellä hevosten kanssa oltu tai jos ei ole hevosia ollut olen itse ollut siellä töissä! Viimeeksi Lappeessa oltiinkin 19.2. Linnean kanssa ja vakkarikuskin ollessa reissussa Henri Bollström ajoi Linnealla ensimmäistä kertaa.


Kyseessä oli siis autolähtö ja Linnea oli saanut siihen aikasta huonon lähtöpaikan. Takariviltä ja kaikista laitimmainen paikka. Onneksi lähdöstä oli jäänyt muutama hevonen pois ettei Linnean tarvinnut jäädä roikkumaan uloimmille radoille. Tamma lähti kumminkin hyvin, mutta joutui hieman jarruttelemaan toisen hevosen tuikatessa eteen ja menetti näin hiukan vauhtejaan. Linnea kesti kyllä todella hienosti porukan mukana ja juoksi hyvän juoksun olosuhteisiin nähden! Hieman tamma oli vaisu, mutta juoksi silti hienosti maaliin asti ja sijoittuikin sitten loppujen lopuksi seitsemänneksi. En nyt sen enempää aukaise tätä Lappeen lähtöä, mutta tässä vielä halukkaille video juoksusta: Lähtö 10

Seuraavaksi suunnattiinkin sitten Kouvolan 2.3. raveihin ja kuvasinkin päivästä myös MyDayn! Ja jälleen vanha Saara palasi takaisin ja unohti aukaista suunsa sitten joka ikisessä videon pätkässä... Pitäisi joku kaveri pakottaa mun kanssa tallille joku päivä niin tulisi se puhuminenkin enemmän luonnostaan eikä niin väkisin. Mutta pistetään Myday tähän alas ja kerrotaan sitten sen jälkeen hieman lisää Kouvolan raveista!


Myday kertookin jo aika paljon miten päivä oikein menikään, mutta itse startistahan ei mitään videoita ole tai mitään "selitettä", joten aukaistaan vähän miten meillä oikein raviaskeleet osui kohdalleen! Linnea oli lämmityksessä oikein hyvä ja painoikin kuulemma koko ajan vähän ohjille. Yksi hevonen tuli Linnean perään juoksemaan ja silloin tamma kuulemma oli ihan menossa eikä millään malttanut hölkkäillä nätisti. Ajatteli varmaan, etten kyllä varmana kaveria ohitseni päästä 😉


Kouvolan varikkokurvista ei näekään pahemmin mitään, joten sitä saikin koko startin ajan elää ihan pimennossa ja pelossa siitä miten se hevonen nyt oikein juokseekaan ja laukkaako se lähtöön vai mitä se tekee! Linnea lähti kuskin mukaan todella hyvin ja niin se näytti videostakin jälkikäteen katsottuna. Tamma lähti ravilla ja todella napakasti. Sai vieläpä todella hyvin kiinni etumatkalla olevat hevoset, mutta harmillisesti Kouvolan kurvit ovat Linnealle vielä liian jyrkät ja joutui niihin hidastamaan vauhtia huomattavasti. 


Linnea juoksi todella hyvin silti porukan mukana ja vaikka vauhti kiihtyi ei se Linnean päätä huimannut vaan tamma kiihdytti omaakin vauhtiaan eikä antanut porukan karata mihinkään. Harmillisesti loppusuoralla Linnealla ei ollut tilaa kääntyä vaikka kuski yrittikin yhdessä vaiheessa tuikata pienestä välistä taistoon mukaan, mutta siitä ei sitten olisikaan mahtunut kunnolla. Kuudenneksi sitten päästiin porukan takaata, mikä ei sekään paha sijoitus ole. Kuskin mukaan Linnea olisi ollut helposti kolmas jos meille olisi auennut tilaa painella loppusuoralla! Olenkin siis oikein tyytyväinen tammaan. Tässä vielä video lähdöstä: Lähtö 1. Nyt onkin tarkoitus alkaa ratsastelemaan myös Linneaa ja saada sille enemmän voimaa takapäähän. Katsotaan miten meidän seuraava startti sitten meneekään! 

Mitä kaikkea haluaisit kuulla raviurheilusta? 
Onko raviradat sinulle tuttuja paikkoja?

12 kommenttia:

 1. Itteäni kiiinnostaa myös tuo ravi puoli ja kaiken mahdollisen tietenkin haluaisin tietää, kuulla ja vieläpä ymmärtää :D Raviradat ei ole niinkään tuttuja, kiinnostavia kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tehdä jonkin näköinen sarja sitten raviurheilusta ;D
   Hienoa kuulla, että raviurheilu kiinnostaa :)

   Poista
 2. Hyvä Linnea! :) On hällä komeat askeleet :) Linneasta on kyllä vielä vaikka mihin, kun kokemus karttuu- eksykää tänne Kuopioon joskus raveihin, niin tulen katsomaan!! ;)
  Propsit sulle muuten siitä, että selität tosi selkeästi näitä ravijuttuja, niin tällainen ummikkokin ymmärtää ja pysyy mukana. Kiitos siis siitä, tätä oli mukava lukea ja sun matkassa on kiva tutustua ravimaailmaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siiri <3! Linnea on kyllä upea näky, pitää vain toivoa että ne palaset loksahtaisivat nyt kunnolla kohdilleen! Eiköhän myö joskus hänen kanssa sinne päin olla tulossa ;)
   Voi että todella hienoa kuulla! Kiitos sinulle lämmitti mieltä :)

   Poista
 3. Superhieno Linnea! Kyllä siitä tulee ihan superhyvä ravuri, kun kapasiteettia sillä on! Vähän vielä lisää treeniä ;) Tosi kivasti menneet nuo Linnean ravit, vautsi, onnea Linnealle :) Oon samaa mieltä Siirin kanssa siitä, että sä selität nää asiat tosi selkästi ja tyhmäkin ymmärtää, kiitos siis siitä! Raveista haluan kyllä kuulla juttua vaikka kuinka paljon, vaikkein niistä (vielä) mitään ymmärääkään. Ihmeessä lisää tekstiä näistä jutuista :)

  Linkki blogiini ->Pörheää Menoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matzu! :)
   Niinpä lisää treeniä ja kokemusta vain niin eiköhän se siitä lähde hyvin rullaamaan ;)
   Tässä onkin suunnitteilla jonkin näköistä sarjaa liittyen raviurheiluun. Katsotaan mitä saan aikaan ;D

   Poista
 4. Teil on kyl menny hienosti! Tosi kiva video ja postaus muutenkii! Nää ravimaailman asiat on ain kumminkii kivaa vaihteluu normaalii ratsutoimintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onneksi tämäkin on alkanut nyt kulkemaan oikeaan suuntaan :)
   Kiitos Aino!

   Poista
 5. Ihana Linnea!

  Raviradat ovat mulle kyllä kaikkea muuta kuin tuttupaikka, mielenkiintoa herättäviä kyllä. Niin innolla kuulisin niistä vaikka ja mitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on, kiitos!
   Pitääkin alkaa sitten kirjoittelemaan paperille ideoita mitä kaikkea teille kertoisinkaan ;)

   Poista
 6. Oi että, ihanaa että olet ylpeä hevosesta! Tosi kivasi selitetty kans kisoista. Itseä kiinnostaisi kuulla varusteista, kauheasti en ole raviurheiluun tutustunut :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä voikkaan olla muuta kuin ylpeä! :)
   Pitääkin lisätä varusteet listaan ja kertoa niistä lisää sitten ;D

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)