lauantai 20. toukokuuta 2017

Paluu tuttuun ja turvalliseen

Perjantain koulukisojen jälkeen ei onneksi saatu kauaa leikkiä kunnon dressageratsuja vaan palattiin nopeasti takaisin maanpinnalle tai voisiko sanoa kohti korkeuksia! Pami tulikin sitten heti seuraavana päivänä eli viikko sitten lauantaina pitämään meille ensimmäisen kunnon estevalmennuksen tänä vuonna. Helpolla ei todellakaan päästy ja saatiin heti alkuun oikein kunnon haasteita. Moni huokaisisi tässä vaiheessa tuskissaan, mutta itse olin vain innoissani haasteista! 

Hugo kiiltikin oikein kunnolla vielä kisoista johtuneesta puunauksesta ja Hugon tukka saikin oikein kunnon muodonmuutoksen. Kyllä siinä tammojen katseet kääntyivät, kun kiharatukkainen komistus oli pihaan ilmestynyt yhdessä hujauksessa 😉 Kyllä sitä sai hieman naurua pidätellä miten pörrölle raukkaparan harja oikein vetikään, onneksi Hugo ei päässyt näkemään itseään peilistä. Olisi varmasti ruuna rassu jäänyt tallin pimeimpään nurkkaan odottamaan tukan tasoittumista!

"Pääsenkö oikeasti taas hyppäämään!?!"
Alkulämmittelyksi mentiinkin puomeja laukassa, josta ei meinnanutkaan tulla yhtään mitään. En oikein itse saanut Hugoa tarpeeksi hyvin ratsastettua puomien väleihin ja mentiinkin sitten jokainen kerta hieman omalla tyylillä milloin oudosti laukaten tai puoliksi ravaten. Pitää hiukan treenata Hugon kanssa tuota puomityöskentelyä sillä se tekisi todella hyvää herran takapäälle ja vahvistaisi muutenkin todella paljon esteillä työskentelyä. Pitäisi saada vain joku nostelemaan ja siirtelemään puomeja, sillä itse pitäisi olla joka kerran jälkeen jotakin siirtämässä kun Hugo ei oikein osaa jalkojensa kanssa varoa... Vapaaehtoiseksi saa kyllä ilmottautua jos yhtään kiinnostaa kuvailla ja siirrellä puomeja!

"Lisää, lisää tää on niin hauskaa! Kyllästyin jo ihan kouluun.." 
Alkuun alettiinkin sitten hyppämään ihan pieniä esteitä, joille Hugo hyppäsikin hieman hassusti ja oli jotenkin todella laiska. Sai ihan hirveästi tehdä töitä, että hevonen kesti jotenkin kasassa ja suuntasi kohti esteitä. Tässä vaiheessa ajattelinkin, että mihinköhän tämä valmennus oikein päätyykään. Mentiin alkuun siis linjaa jossa kaksi aivan normaalia pystyä 12 metrin välillä ja tarkoitus siihen väliin olikin kolme laukkaa saada. Tämä tehtävä onnistuikin ihan hyvin ja hevonen pysyi ihan hyvin kontrollissa. Ihan tyytyväinen en kummiskaan ollut sillä Hugomainen reippaus puuttui. Sitten mentiinkin muutaman kerran lävistäjällä olevaa pelottavaa amppariestettä, joka yllättikin minut ihan totaallisesti! Hugo ei nimittäin kieltänyt tällä esteelle kertaakaan ja hyppäsi todella reippaasti yli joka kerralla. Vuosi sitten tälle esteelle olisi odottanut kieltoa, mutta hienoa huomata että ollaan todellakin kehitytty ja reippaasti eteenpäin myös pelottavilla esteillä vaikkei se vieläkään mitenkään kaunista katsottavaa ole. 

"Apua apua mikä tuo on tuolla esteen alla ei oo enää kivaa!"
Pikkusisko olikin Eileenin kanssa alkuun kentällä, mutta lähtikin sitten kävelemään loppukäyntejä maastoon. Hugo löysi itsestään heti tämän jälkeen aivan uudenlaisen vaihteen ja reipas Hugo palasi jälleen kentälle. Hevonen reipastui ihan silmissä ja avut menivät todella hyvin läpi. En sitten tiedä mistä tuo alun "laiskuus" oikein johtui. Voi olla että edellisen päivän kisat vähän rasittivat sitä tai sitten se oli muuten laiskalla tuulella johtuen erittäin kuumasta päivästä. Mutta lopputunti menikin ihan erilaisella moodilla ja saatiin todella hyviä hyppyjä aikaan ja rikottiinkin tässä valmennuksessa jälleen ennätyksiä! Vaikka alku tunti menikin vähän plörinäksi onneksi se muuttuikin loppua kohden paljon paremmaksi.

"No nyt tää on jo ihan naurettavan pieni että tähän voi ihan kunnolla sukeltaa! Jotaa haastetta kiitos"
Hypättiinkin sitten pientä rataa, johon kuului kahden esteen linja kolmen laukan välillä, ampparieste ja kahden esteen sarja yhden laukan välillä. Alkuun mentiinkin esteet aivan pieninä, mutta kun herra piristyi niin paljon nostettiinkin esteet lopulta 80 senttimetriin. Ensimmäinen korkeampi rata menikin itseltäni hieman plörinäksi sillä en ratsastanut linjan ensimmäiselle esteelle tarpeeksi hyvin jonka takia ensimmäinen este tulikin sitten alas. Toinen este menikin sitten paljon paremmin sillä otin itseäni niskasta kiinni ja ratsastin. Amppariesteelle ei tullut mitään ongelmia eikä sitten sarjallekaan. Sarjan jälkeen minulta karkasi vain hieman ohjat kädestä ja unohdin, että sen jälkeen pitäisi vielä linjalle mennä. Muistin linjan vähän liian myöhään ja en kerennyt kerätä ohjia tarpeeksi hyvin käteen, mutta Hugo oli jo päättänyt suunnata kohti linjaa. Ensimmäinen este tulikin sitten alas koska ohjat olivat vähän liian pitkät enkä saanut herraa ratsastettua hyvin esteelle. Tämän johdosta minulta tippuikin sitten toinen jalustin, mutta mentiin sitten linjan toinen este hieman pitkillä ohjilla ja ilman toista jalustinta puhtaasti yli täysin hevosen omasta päätöksestä! Hugolla on näköjään vähän liiankin kova imu esteille kun sille päälle sattuu. Mitään vakavaa ei onneksi käynyt ja vikan esteen jälkeen hevonen oli taas hyvin kontrollissa. Tilanteen jälkeen enemmänkin nauratti koko asia miten Hugo innostui pikkasen liikaa hyppäämisestä! 

"Silmät äkkii kii ettei tuo mörkö vaa syö mua. Sitä mitä ei näe niin sitä ei ookkaan"
Mentiin rata sitten vielä toisen kerran mihin itse petrasin paljon paremmin. Radan jälkeen olikin ihan huippu fiilis sillä mitään suuria kömmähdyksiä radan aikana ei sattunutkaan ja Hugo oli aivan huippu hyvä! Jokainen este meni ihan superisti ja tuntui todella hyvältä palata takaisin tuttuun ja turvalliseen. Laukanvaihdotkin onnistui ihan sika hyvin linjalla olevan amppariesteen päällä. Muutaman kerran vaihtoa ei tullut, mutta vika oli täysin ratsastajassa joka ei ennen estettä saanut hevosta tarpeeksi hyvin esteelle. Mutta muuten meillä meni valmennus todella hyvin ja hymyilin varmasti kuin naantalin aurinko valmennuksen jälkeen. Kaiken lisäksi viimeisellä radalla sarjan vika este olikin huimat 110 cm! Vaikkein minä ihan mukana pysynytkään kuten alhaalta olevasta kuvasta näette, mutta hevonen suoritti aivan äärimmäisen hyvin. Tästä vain lisää treeniä varsinkin ratsastajalle niin ties mihin päästäänkään. Hugon kanssa olikin aivan superviikonloppu ja olen herraan enemmän kuin tyytyväinen 💕

"Tulihan sitä haastetta, mutta mitä sie oikee siellä teet?"
Miten teillä on valmennukset menneet viime aikoina?
Minkälaisia teidän este-ennätykset ovat?
Oletteko te päässeet jo ratsastamaan t-paidassa? 

13 kommenttia:

 1. Fiilis oli varmasti tosi hyvä valmennuksen jälkeen ja teistä oli varmasti mukava päästä hyppäämään kunnolla pitkästä aikaan! Esteiden hyppääminen on kyllä huippu kivaa puuhaa, varsinkin jos poni/hevonen haluaa hypätä ja liikkua innokkaasti ja energisesti, eikä matele tai pysähtele kesken rataa. Jokatapauksessa oli tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! Tykkään näistä tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä todella hyvää varsinkin viikon koulurupeaman jälkeen!
   Totta puhut esteiden hyppääminen on kyllä todella mukavaa puuhaa varsinkin jos hevonenkin nauttii siitä täysin siemauksin :)
   Kiitos Aino, kiva kuulla! :)

   Poista
 2. Edellisen postauksen ruusukekuvat oli ihania!

  Mukavaa että pääsitte valmennukseen hyppäämään! Me tehtiin viime valkassa aika samanlaisia tehtäviä, linja oli 4laukkan väli sekä sarja yhdellä laukalla. Tän vuoden ennätys ollu yksittäisenä 95cm ja ratana vielä 80-90. Huomenna lähdetään testeilaa kisoihin 70 ja 80 radat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään niistä paljon, kiitos! :)

   Niinpä tätä ollaankin odotettu ja kauan! Oho aika hyvin sitten että samanlaisia tehtäviä sattui. Tämä oli kyllä omasta mielestäni aika kiva tehtävä ja sai ratsastajakin vähän miettimistä miten siellä pitääkään olla. Todella hyvä ennätys kyllä teilläkin! :)

   Poista
 3. Ihanaa, että te pääsette taas hyppelemään! :) Hugo on niin hyvän näköinen hyppääjä, säkin näytät tuolla selässä niin mahtavalta! :D

  Aivan ihania kuvia ja kuvatekstejä taas kerran, rakastan näitä ♥

  Ja valitettavasti itse en T-paidassa ole vielä ratsastanut, mutta on ollut kyllä hurja lämmintä, joten usein olisin kyllä voinut mennä niin...! Ihanaa nyt kun on niin lämmintä, ja koulukin loppuu jo kahden viikon kuluttua.... Meillä ainakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tätä olikin jo ikävä! :) Nooh, on tässä vielä molempien osalta paljon petrattavaa mutta pikku hiljaa hyvä tulee. Kiitos silti suuresti <3

   Ei muuta kuin rohkeasti ottamaan vaatteita pois kun vielä lämmintä riittää! ;) Itse pääsinkin jo viime viikolla lomille :o Mutta opiskele sinä vielä ahkerasti niin kelpaa lomille jäädä :)

   Poista
 4. Äää ihania kuvia! Meilläkin on itseasiassa nyt nousukausi käynnissä, ja viimeisimmät valmennukset eteillä on menneet ihan älyttömän hyvin! Korkeudetkin ovat nousseet niistä pikku tekniikkatehtävistä sinne 90cmkin. Ja t-paidalla on menty ekan kerran jo pari viikkoa sitten, ja nyt ollaan jo ihan next levelillä, sillä yläosana on vaan pelkät bikinit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Senni!
   Oi teillähän on mennyt sitten aivan superisti valmennuksissa! Me ei olla vielä ratana päästy tuota 90 cm menemään, mutta pikku hiljaa hyvä tulee ;) Sie oot kyllä vaan niin hurja :o Lämminhän tuolla aikalailla on mutta ei kyllä tulisi mieleenkään bikinien yläosassa mennä vielä :DD

   Poista
 5. Omat valkut o menny iha ok lähi aikoina :D vautsi 110cm on hieno saavutus! :D omat enkat on ilman satulaa ja satulalla 130.. :D teepaidalla ja shortseilla on jo tullu ratsastettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! :)
   Ei tuo kyllä vedä vertoja sun ennätykselle! 130 ilman satulaa miten sie oikein uskallat :DD Täällä meillä päin on kyllä oikein kunnon kesäfiilis, en ehkä kestä ! <3

   Poista
 6. Superit te! *_* Vihdoin pääsin tätä ihan ajatuksella lukemaan ja fiilistelemään! Näytätte tosi hienoilta (ja Hugossa on oikeasti ihan liian paljon samaa Pillerin kanssa :D)! :) Ja muistat varmaan, miten mullakin oli hankalaa noilla isommilla esteillä istuskella kyydissä, mutta siitä se kuule lähtee, kun taas pääsette kunnolla esteiden makuun! Sitä paitsi, sehän on aina saavutus, ettei tarvitse tutkailla maanpinnan koostumuksia, joten propsit jo siitäkin ;)
  Minä se hurjastelin ja hyppäsin nyt sillä Pillerillä ilman satulaa! :D Oli ihan hirveän hauskaa, ja oli kyllä tuuriakin matkassa, kun kyydissä pysyin- joku herra se päätti ihan muutaman kerran lähteä ihan "himppasen" kaukaa pikkuristikoille... :D Kaikkia muita kuulemma hurjistutti meitä katsoa, mutta meillä oli vaan huisin hauskaa! Pilleri ei vaan hirveesti arvostanut meidän estekorkeuksia tällä kerralla, kun opettaja kokosi meille miniokserin (hurjat 30cm:'D) ja lopputunnista saatiin sitten mennä ihan 50cm pysty jopa! Jes ;) Pillerille se oli varmasti silti kiva nollaus tuohon puurtamiseen, ja sai kerrankin olla vähän aivot narikassa menossa :D
  Meillä on muuten sama este-ennätys, tosin Pillerillä tullaan vielä 10cm perässä (100cm), mutta ne Tahkon superhepat kuljetti minut silloin aikanaan yli 110cm esteistä :') ikävä on niitä aikoja! Meillä ei ihan vielä ole kesäkelit, joten olen mennyt ohuissa pitkähihaisissa. Kaverit kyllä on ratsastaneet jo t-paidoissa, joten kai sitä itsekin pikkuhiljaa voisi :D Ei sitä vaan ikinä tiedä, milloin se lumi alkaa taas tupruttaa tuolta taivaalta, joten mieluummin olen pitkähihaisessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin on nyt vihdoin ja viimein kunnolla aikaa paneutua ajatuksella sun blogiin ja fiilistellä kanssa siellä! Odota vain kohta tulee kommenttia ;D

   Mutta kiitos ! <3 Joo eiköhän tämä ala molemmilla lähtemään kun saadaan vain rutiini päälle ja esteitä paljon alle ;) Hah totta kyllä! Hugolla olikin kova yritys kun rynnisti itsekseen esteille, mutta ei siinä onneksi mitään käynyt :D Kunhan selässä pysyy niin kaikki on vielä hyvin ;)

   Vau apua mullakin ois tuo sama hurjastelu edessä päin :D Jos työkin siitä hengissä selvisitte niin eiköhän myökin uskalleta edes ristikoita testata! On tuo aina kumma, kun kaikki katsoo niin kauhuissaan vaikka meillä on vain hauskaa keskenään. Mistä ihmeestä semmoinen voisi johtua :D ? Hah voi Pilleri raasua täällä yks sielunveli ihmettelee ihan samaa miks ne esteet ei vois heti olla korkeimmilla kannattimilla. Mutta onhan tuo ihan kiva hypellä välillä pienempiäkin esteitä ja pitää kunnolla hauskaa ;)

   Hui, että olet sinäkin uskaltanut sitten hurjaksi! Eikä tuo Pillerinkään metri mikään paha ole. Minä kun ajattelin etten varmasti Hugon kanssa ikinä pääse yli metristä puhtaasti yli ja kyllä tuli yllätyksenä esteen korkeus :D Hah itsekin katson aina varovasti ikkunasta ulos, että onko vihreä vaihtunut valkoiseen ja tallille otan aina varmuuden vuoksi pitkähihaisia mukaan ettei talvi vaan pääse yllättämään! Ehkä sinunkin pitäisi uskaltaa testata sitten t-paidalla ratsastusta ;D

   Poista
  2. Oikeassa olet :'D Nämä sielunveljet on kyllä oikeasti ihan ihmeellisiä, miten sattuikin, että ovat molemmat täällä blogimaailmoissa päätähtinä? :D On niin hauska aina lukea teistä, kun voi niin vahvasti samaistua tuon "omansa" kanssa! Täytyy voittaa lotossa, niin ostaisin Pillerin ja toisin sen heti sinne Hugoa tapaamaan! :D
   Ja hei, sä selviät kyllä ilman satulaa hyppelöistä ;) Mä huomasin, että se oli ihan järjetön apu, kun todella tiesi sen ratsunsa läpikotaisin ja osasi arvata, että nyt muuten lähdetään kaukaa hyppyyn ja oli sitten mukanakin. Ainut vaikeus oli ristilaukka, jolloin pomppasin varmaan 50cm irti Pillerin selästä ja laskeuduin hieman kipeästi takaisin :D Teillä menee varmasti tosi hienosti! Ja oikeastaan, täytyy nyt myöntää, että olisin voinut kuvitella kyydissä keikkumisen olevan jopa vähän helpompaa niillä 50cm ---> esteillä, kun Pilleri ei niin voimakkaasti hyppää silloin eteenpäin, vaan ylös, jolloin minullakin oli enemmän aikaa tulla hyppyyn mukaan- kannattaa siis koklata myös pystyjä ristikoiden lisäksi! :) Minä se haluan kyllä koittaa pian uudestaan tuota satulatta hyppelyä, ehkä mä tosin pyydän vähän jotain suojaa Pillerin selkärangalle, vaikka karvasatula ilman jalkkareita (t. mustelma pepussa.....) :D
   Ja hei, tänään mä olin jopa t-paidassa jo lähikauppareissulla, joten kyllä mä kohta ratsastankin jo ilman hihoja! :D

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)