lauantai 10. kesäkuuta 2017

Villihevoset

Suurella pellolla ei näy mitään
Hiljaisuus valtaa alueen
Pian tyhjyydestä kuuluu ääntä
Kaukana näkyy nouseva pölypilvi
Kuuluu kavioiden kopsetta ja hevosten hirnuntaa
Jälleen on se aika vuodesta
Villihevosten aika

1

2

Kesä on vihdoin ja viimein saapunut. Tämän näyttää vahvasti se kun kiltit mamman mussukat lasketaan irti suurelle pellolle ja jokaisesta hevosesta nousee esille se kauan piilossa ollut pahanomainen ja villi Villihevonen. Heti alkuun haistellaan sitä viereisessä tarhassa ollutta kaveria tai seinänaapuria ja todetaan kaverin olevan ihan uudenlainen ilman välissä olevaa aitaa tai karsinan seinää. 

3

4

Ensimmäisenä kiljutaan kaverille ja näytetään miten se jalka oikein nousee. Kun alkurähinät on selvitetty, voidaankin ottaa vähän vauhtia ja testata kuka onkaan kavereista se nopein ja kenellä kestää jalat oikeissa paikoissa kovassakin vauhdissa. Välillä tietenkin otetaan mittaa kaverista painimalla, mutta matkaa jatketaan silti täysiä juoksemalla niin aukealla kuin metsäreiteilläkin.  

5

6

Kun jokainen on saanut irrotettua karstat moottorista ja jokaisesta kaverista on otettu vähän mittaa voi vihdoin ja viimein hengähtää ja maistaa sitä koko talven odotettua vihreää ihanuutta. Laskun yhteydessä kauhea kaveri onkin juoksemisen yhteydessä muuttunut parhaimmaksi kaveriksi ikinä. Siitä alkaakin koko kesän kestävä pitkä ystävyys, joka toivon mukaan jatkuu vielä syksyllä tarhoissakin. 

7

8

Meidän hurjat villihevoset pääsivätkin tosiaan viikko sitten laitumelle näyttämään mitä onkaan koko talvi piiloteltu paksun talvikarvan alla. Linnea ja Maya pääsivät isompaan kuuden tamman laumaan jo lauantaina, kun pojat saivat odottaa vielä päivän tarhoissaan. Tammoilta ei kyllä vauhtia loppunut, kuten ylhäältä olevista kuvista varmaa huomaakin. Linneaan olisi kyllä pitänyt saada nopeusmittari kiinni, sillä se veti välillä niin kovaa ravia laitumella, ettei mitään rajoja! 

9

10

11

Ruunat pääsivätkin sitten päivän odotuksen jälkeen neljän pojan laumaan, eikä kyllä näiltäkään vauhtia kesken loppunut. Ei edes Hugolta vaikka se olikin jo aamusta käynyt oma toimisella laidunreissulla. Hugo löytyikin tammojen laitumelta ja vieläpä niin ettei yksikään lanka ollut mennyt rikki. Ilmeisesti Hugo halusi näyttää tammoille miten true estehevonen se oikein onkaan... Herra olikin mennyt näistä laidunhommista niin sekaisin, että oli ihan räjähtämässä käsiin. Olikin pakko käydä ajamassa sillä kunnon lenkki, ettei se päätä karata omalta laitumelta laskemisen yhteydessä. 

12

13

14

Ei kyllä rankan lenkinkään jälkeen näyttänyt herrasta tuntuvan yhtään pahalta juosta kavereidensa kanssa ja hurjia liikkeitä sieltä tulikin näytille. Hugolla olikin paljon muuta mielessä, kuin ihanat tammat toisella laitumella ja keskittyi ihan täysiä uusien kaveriensa jahtaamiseen. Kaikki näyttikin menevän oikein hyvin laskupäivänä ja porukasta näytti tulevan oikein mukava joukko. Oli ihan ilo seurata miten hyvin herra tulikaan muiden kanssa toimeen ja miten iloinen se olikaan kavereistaan.  

15

16

Harmillisesti sitten seuraavan päivän aikana olikin tapahtunut ristiriitoja porukan kesken. Suomenhevoset olivat laitumen toisessa päässä ja Hugo toisessa päässä aivan yksin… Hugo oli jättäytynyt kokonaan pois porukasta ja syy löytyikin. Herran toiselta puolelta kylkeä löytyikin yli kymmenisen erikokoista haavaa. Suurin osa vain pintanaarmuja, mutta muutama kosketusarka kohta ja vieläpä pahimmasta kohtaa aivan satulavyön kohdilta. Haavat olivat onneksi sen verran pieniä, ettei eläinlääkäriä tarvittu. Hugo saikin sitten ylimääräisen vapaapäivän ja seuraavaksi päiväksi tehtiinkin herralle satulavyöhön pehmuste, että pystytään jatkamaan jotenkin treenaamista. Pehmuste olikin todella hyvä eikä vyö ollut hangannut yhtään liikutuksen jälkeen! 

17

18

Hugo vain oli vielä koko alkuviikon porukan syrjitty. Mutta äiti lähettikin eilen tallilta kuva terveisiä, että suokki jonka kanssa Hugo oli viettänyt ennen laitumelle laskua yön totuttelu tarhassa, oli alkanut jälleen hengailemaan herran kanssa! Toivottavasti hänet hyväksytään takaisin porukkaan mukaan ja Hugo löytäisi itsellensä parhaan ystävyksen, jonka kanssa viettää kesän laitumella ja kenties talvella sitten tarhassakin. 

19

Onko teillä päässyt hevoset laitumelle?
Miten teidän laitumelle laskut on oikein sujunut?
Kertokaa toki lempikuvanne ja mielipiteenne postauksesta.
Oikein hyvää ja rentouttavaa kesää teille! 💚

30 kommenttia:

 1. Ihania kuvia 😍 Lemppari oli varmaan toi vika eli 19. Kuva. Tosi kivoja noi tekstinpätkät alussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pihla <3
   Se on kyllä ihana, kun Hugo tarjoaa kaverilleen heinää ja pusuja samaan aikaan :D
   Hienoa kuulla, että ne miellyttivät :) !

   Poista
 2. Hyvä postaus! Lemppari kuva oli 17 ja 5. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! :)
   Nuo kuuluu kyllä munkin lemppareihin!

   Poista
 3. Ihanan kesäisiä kuvia! Omiksi lemppareiksi valikoitui 8, 11 ja 17. Itse en ollut valitettavasti katsomassa, kun meidän tallin hevoset pääsivät laitumelle, mutta näin kyllä videota. Kerrankin nekin kaksi juoksivat oikein kunnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri! :)
   17 on kyllä todella hauska, kun Hugolla on tuo voikukka suussa :D
   Voi harmi, mutta onneksi pääsit näkemään silti videota laitumelle laskusta! Kyllä meilläkin tallin laiskimmat vetivät oikein kunnon spurtit päälle :'D

   Poista
 4. Ihania kuvia 17&19 olivat Lemppareitani. Harmi kun mun vuokrista ei voi laittaa laitumelle kun se tulee lankojen ali.

  ellasofiawww.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo juuri parhaimmillaan noissa kuvissa ;D Mutta kiitos!
   Voih harmi... Mutta onneksi sitä voi kesästä nauttia silti vaikkei laitumelle pääsekkään! :)

   Poista
 5. Ihania kesäisiä ja vahdikkaita kuvia, kaikki on tosi upeita, eikä voi paria lenpparikuvaa valita.
  Kivasti kirjoitettu postaus 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, todella kiva kuulla! :)
   Nämä kaikki kuvat ovat kyllä omastakin mielestäni niin kivoja ja kesäisiä, että itsekin vaikea valita sitä ehdotonta suosikkia :)

   Poista
 6. Ihana teksti, jotenkin hauska ja noi kuvat on tosi hyviä! :)
  Suosikkini ehdottomasti 16, 17, vaikka toki nuo kaikki muutkin on hurjan kivoja kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Varsinkin kun olin vähän epävarma tekstin suhteen, kun en ole ikinä tämmöistä testannut :)
   Kiitos Lyydia <3

   Poista
 7. 5,9,17 oli lemppari kuvat! :)tosi kivoi kuvii oot taas saanu napattua😊 Huomenna lasku laitumelle, saa nähä mitä tulee tapahtumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repe suuresti! :)
   Hah muista ottaa kamera mukaan ja laittaa paljon kuvia sitten blogiin! :D

   Poista
 8. Voi Hugoa! No, toivotaan että ystävystyy vielä. :) Meillä olis perjantaina suunnitelmissa laitumelle lasku, saa nähdä mites tuo tammuli osaa käyttäytyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :( Toivottavasti se nyt siitä lähtisi! :)
   Hah voi ei :D Muista kuvata sitten paljon materiaalia blogiin!

   Poista
 9. Eikäh, aivan ihana postaus! Todella hyvä, ihan loistava! Tämä oli todella erilainen postaus verrattuna niihin, joita sun blogissa yleensä näkee, mutta se ei ole ollenkaan huono asia, sillä tämä postaus oli tosi virkistävä ja mukavaa luettavaa!

  Wony ei taida tänä kesänä lähteä ollenkaan laitumelle, täytyy ensi kesänä katsoa josko kävisi parempi onni hevosen kannalta! Silloin otan ehdottomati kameran mukaan ja blogi täyttyy ihanien villihevosten kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Aada kiitos <3 ! Tämä postaus tuotti kyllä paljon pään vaivaa, mutta todella ihanaa kuulla, että postaus miellyttää :')

   Mie vaihtaisin siun kanssa paikkoja nyt ihan ilomielin. Ois näköjään paljon helpompaa jos herra ois turvallisesti yksin aitojen sisällä :'D Mutta tottahan se on, että hevoselle paljon mukavempaa viettää kesä laitumella. Toivottavasti Wony pääsee sitten ensi vuonna laitsailemaan ilman haavereita! :)

   Poista
 10. Tosi hyviä kuvia, näihin on kyllä saatu vangittua laitumelle laskun riemu! 18 on tosi kiva kuva :)

  VastaaPoista
 11. Super postaus Saara (taas!) ! :)<3 Ihania kuvia, näissä todella näkyy se hevosten riemu ja vauhti- pääsisipä itsekin kuvaamaan tällaista laitumille laskua joskus, kun on isot tilukset ja tilaa vaikka mihin!
  Meidän tallin hevoset ovat vielä ahkerassa totutuksessa, mutta kyllä nekin pian pääsevät viettämään aamupäivänsä kokonaan laitumilla :) Koitan sitten mahdollisimman pian päästä kuvaamaan hevosia, kun ne siirtyvät sinne "kuvauksellisimmille" laitumille, joissa vehreys ei ainakaan lopu kesken- kyllä ne hevoset vaan nauttii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Siiri suuresti! <3 :')
   Se on kyllä upeaa päästä kuvaamaan tätä laitumelle laskun riemua. Varsinkin orilaitumen laskua on aina niin hieno seurata! Sitä riemun ja kesän tuntua mitä ilmassa oikein onkaan.
   Kesä on kyllä hevosihmisten sekä hevosten parasta aikaa <3

   Poista
 12. Aivan vallattoman ihania kuvia kaikki! Toivottavasti Hugo pääsee taas porukkaan mukaan ja onneksi ei käynyt vakavammin! Tosi kivasti toteutettu postaus! TYkkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aino! :)
   Laitumiin onkin jouduttu tekemään nyt hieman muutoksia ja Hugo pääsikin tammalaumaan mukaan. Enään ei ole haavoja näkynyt ja molemmat laumat toimivat nyt oikein hyvin!

   Poista
 13. Vautsi mitä kuvia! Ja ihanaa, että hevoset saavat olla noin isolla laitumella. 🙈
  Meillä, kun on pieni kotitila niin ei mitään valtavia laitumiakaan löydy, ja ne laitumet mitä on menee lähinnä tänä kesänä varsalle, kasvamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! :)
   Meillä on kyllä todella upeat puitteet pitää hevosia kesällä laitumella sillä tilaa nimittäin oikeasti on vaikka kuinka :o
   Mutta hyvä homma, että teiltä löytyy kummiskin jonkinmoiset laitumet! Joillakin talleillahan ei ole edes mahdollisuutta pitää hevosia kesällä laitumella :/

   Poista
 14. 8, 16, 17 ja 19 olivat suosikkejani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat kuvat kuuluvat kanssa minun suosikkeihini! :)

   Poista
 15. Ihania kuvia! Harmi vaan, kun meillä hevoset on niin tylsiä, että ne vain hölkkää keskelle laidunta ja jää siihen syömään... Noh, eipähän satu haavereita! :D

  Kuvassa 1 oli jotenkin sellaista vanhaa heppalehtitunnelmaa, mikä nosti pintaan jotenkin nostalgisia fiiliksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Senni :)
   Hah voi ei! :D Meillä nämä ovat olevinaan niin villejä sieluja, ettei touhuissa ole välillä mitään rajaa. Lahjoitan ihan ilomielin teille vähän laidun riehuntaa jos saan vaihtokauppana rauhallisuutta, että ei meidänkään tarvitsisi noita haavereita hoitaa :D

   Oi hienoa kuulla, kiitos <3

   Poista

Muistakaa pitää kommentit asiallisina! :)